20140327_121523

Budinca Mayasa

Ingrediente

Seminte de chia – 4 linguri Lapte de soia – 27 linguri Capsuni – 5-6 buc Banane – 1/2 buc Dulceata de coacaze – 2 linguri 

Mod de preparare

Partea frumoasa este ca nu trebuie decat sa amesteci semintele de chia cu diverse lichide sau paste. Important de stiut este ca semintele de chia isi maresc volumul de 9 ori, cee ce inseamna ca de fiecare data sa foloseste raportul de 1/9 – la o lingura de seminte de chia se adauga 9 linguri de lichid.

Pentru primul strat al budincii am amestecat intr-un bol 3 linguri de seminte de chia cu 27 linguri de lapte de soia cu aroma de vanilie. Si le-am lasat sa se intrepatrunda 20-25 de min. Dupa care am turnat compozitia in pahar si am tinut la frigider inca pe atat ca sa se intareasca bine primul strat.
Pentru al doilea strat am pasat 1/2 de banana si 4 capsuni cu blenderul vertical. Compozitia obtinuta am amestecat-o cu 1/2 lingura seminte de chia si le-am lasat la umflat 20 min. Am turnat semintele umflate cu aroma de capsuni si banane peste stratul de semintele umflate cu lapte de soia si am lasat la frigider inca 20 min.
Pentru al treilea strat am amestecat 2 linguri de dulceata de coacaze raw cu 2 linguri de apa si 1/2 lingura de seminte de chia. Timp de umflare – 20 min la temperatura camerei.
Peste al doilea strat am pus un rand de capsuni taiate feliute si am aranjat si capsuna decorativa pe marginea paharului, astfel incat cel de-al 3-lea strat cu dulceata de coacaze sa se muleze perfect pe capsuna si spatiul ramas liber in pahar. E voila! Budinca mayasa finalizata am mai tinut-o la frigider peste noapte (dar e suficient sa fie tinuta si 30-40min) ca sa se intrepatrunda toate aromele bine si sa se prinda budinca bine de tot.

Mod de servire

Budinca mayasa se serveste rece la pahar.

 

Sursa: culinar.ro