hyhr

Cum sa gatesti vinetele. Cum poti sa-ti dai seama daca au fost tratate cu substante de sinteza

Salata de vinete, vinete la gratar, musaca sunt delicii la care nu trebuie sa va ganditi doar in sezonul cald. Si asta pentru ca vinetele sunt legume perfecte pentru toamna si iarna.

O musaca delicioasa contine carne, dar niciodata cartofi. Baza se face intotdeauna din vinete. In felul acesta, pe langa proteine inalt calitative va furnizati o cantitate impresionanta de fibre. Aceasta inseamna ca nu veti simti senzatia de foame cel putin 4 ore. Este reteta perfecta in orice cura de slabire. Atentie insa, nu sotati legumele in ulei, ci in suc de rosii.

Combinatia corecta alaturi de carne inseamna intotdeauna legume cu un continut mare de apa, in detrimentul cartofului. Vinetele aduc doar 19 kilocalorii la 100 de grame.

“Inseamna ca putem sa mancam o cantitate mai mare, ne saturam prin volum, prin cantitatea mai mare de apa si fibre. Putem sa adaugam o cantitate mai mica carne sau uleiuri”, a spus dr. Serban Damian, nutritionist.

Daca le gatiti pe gratar sau la cuptor, niciodata nu inlaturati coaja. Contine doi anti-oxidanti extrem de puternici, care reduc simultan colesterolul rau – mai exact LDL cholesterol. Odata ce taiati o vinata, aceasta oxideaza aproape instantaneu. Ca sa ii mentineti aspectul, o stropiti cu suc de lamaie. Iar acesta este si testul care va arata ca nu a fost tratata cu substante de sinteza.

“Este important sa stim traseul alimentar pe cat posibil si astfel sa fim cumva mai protejati de ceea ce mancam”, a explicat dr. Nicoleta Dumea, medic primar medicina de familie.

Salata de vinete este un alt deliciu. Dar se prepara cu maximum o lingura de ulei presat la rece la 100 de grame de vinete. In rest, combinati-o cu dovlecel din abundenta si pentru gust si ca sa ii mariti cantitatea de fibre. Vinetele crude sau coapte pot fi pastrate la congelator 1 an de zile.

Sursa:  foodstory.ro