Lasagna-cu-spanac-Totul-despre-mame-231x300

Lasagna cu spanac

Lasagna-cu-spanac-Totul-despre-mame-231x300

Cea mai bună lasagna cu spanac

Pentru că știm din proprie experiență că nu este întotdeauna simplu să îi convingem pe cei mici să mănânce legume, iată o rețetă de lasagna cu spanac care va fi pe placul întregii familii, dar mai ales pe placul micilor mofturoși. Suntem siguri că cei mici își vor depăși propriul record la cantitatea de spanac mâncată la o singură masă!

Această rețetă de lasagna cu legume, din cartea Mănâncă și arată bine – rețete sănătoase, rapide și apetisante pentru o viață  mai frumoasă, de Andreea Raicu, este o variantă mai ușoară a clasicei lasagna cu carne tocată, dar cel puțin la fel de gustoasă.

Nu uitați de busuiocul proaspăt care îi dă acestui fel de mâcare tradițional italienesc un gust absolut inconfundabil!

Ingrediente pentru lasagna cu spanac

500 g foi de lasagna

1 kg spanac proaspat sau congelat

500 g ricotta

200 g smântâna light

4 căței de usturoi (opțional)

3 morcovi

2 cepe mari

500 ml suc de roșii

150 g parmezan, ras

câteva frunze de busuioc proaspăt

ulei de măsline

sare

piper

nucșoară

Cum se face lasagna cu spanac?

Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt.

Jumatate din cantitatea de ceapă și de usturoi se călește în ulei de măsline și apoi se adaugă spanacul. Se fierbe la foc potrivit aproximativ 10 minute pâna se leagă și scade lichidul din tigaie. La final se pune nucșoara.

Când s-a răcit compoziția de spanac se adaugă ricotta și smântâna. Se condimentează cu sare și piper.

Se curăță și se rad morcovii pe răzătoarea mică.

Cealaltă jumătate din cantitatea de ceapă și usturoi se călește în ulei de măsline, împreuna cu morcovii rași. Se adaugă sucul de roșii, frunzele de busuioc proaspăt și se lasă pe foc aproximativ 10 minute. Se condimentează la final.

Se unge cu ulei de măsline o tavă și apoi se pune un strat de foi de lasagna care se stropește abundent cu sosul de roșii și apoi se pune un strat de spanac. Se repetă până se termină compoziția de spanac. Ultimul strat trebuie să fie din foi de lasagna, peste care punem sos de roșii și parmezan ras.

Se pune lasagna în cuptorul încins (mediu) și se lasă aproximativ 30 de minute. Pentru a vedea dacă e gata, încercați foile de lasagna cu o furculiță: dacă aceasta pătrunde ușor e gata!

Sursa: totuldespremame.ro