Crema-de-branza-cu-mure-si-miere

Mure, fructe de padure cu proprietati minune

Crema-de-branza-cu-mure-si-miere

Murele se găsesc  în zonele deluroase, la marginea pădurilor, de-a lungul apelor curgătoare din Europa, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi America de Nord.

Fac parte din categoria fructelor de pădure, gustul lor este dulce-acrişor şi conţin vitamine, minerale şi substanţe active benefice organismului.

Ce substanțe nutritive conţin murele?

Murele conţin vitamina A, vitamina Cvitamina K, potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, sodiu, acid folic, luteina, tanine, mangan, seleniu şi au rol antibacterian, antiîmbătrânire şi antiinflamator.

Murele sunt adevărate surse de vitamine, substanţe active şi minerale  ce pot preveni cancerul de colon şi stomac, ce ajută la reglarea tranzitului intestinal, ajută la buna funcţionare a sistemului nervos, întăresc oasele, detoxifică ficatul, întăresc sistemul imunitar, protejează ochii, previn anemia, ameliorează durerile în gât, ajută la vindecarea rănilor şi sunt bune chiar şi pentru diabetici (deoarece conţin foarte puţin zahăr).

Când pot introduce murele în alimentaţia copilului?

Deoarece prezintă risc de înec, se recomandă introducerea murelor în alimentaţia copilului în jurul vârstei de 1 an. Ca în cazul oricărui aliment nou introdus, este bine să vă consultați cu medicul pediatru și să urmați regula celor 4 zile.

Cum se consumă murele?

Murele se consumă ca atare atunci când sunt coapte. Se coc vara, de la sfârşitul lunii iulie până în octombrie. Acestea sunt coapte atunci când au culoarea neagră şi sunt puţin moi.

De asemenea, pot fi combinate cu orez sau cu brânză proaspătă de vaci. Se pot prepara şi gemuri, compoturi sau jeleuri din mure.

Din frunzele de mur se pot prepara ceaiuri care sunt benefice în tratarea gingivitei sau în tratamentul diareic.

Se păstrează în frigider (unde rezistă şi 2 săptămâni), dar pot fi şi congelate în caserole de plastic.

Sursa: diversificare.ro