capsuni-1

Beneficiile capsunelor pentru organism

capsuni-1

Capsunele reprezinta o buna sursa de vitamina B5, B6, C, K, mangan, potasiu, fibre alimentare acid folic, fitonutrienti si antioxidanti, care ajuta impotriva radicalilor liberi. Se considera ca proprietatile antioxidante au legatura cu culoarea rosu-stralucitoare a capsunilor. Totodata, capsunele sunt sarace in colesterol si grasimi saturate. Ocapsuna contine, de obicei, 200 de seminte. O cana cu capsuni furnizeaza 55 de calorii.

Pasta de capsuni este utilizata pentru albirea dintilor. Aceasta poate fi facuta repede acasa inaintea perierii, dimineata sau seara. Consecintele sunt aceleasi ca si in cazul lamaii: o curatare mai rapida si, totodata, albirea dintilor.

Proprietati terapeutice ale capsunilor

Capsunele sunt recomandate pentru remineralizarea organismului, fluidizarea si purificarea sangelui.

Favorizeaza tranzitul intestinal , ajuta in cresterea diurezei si tonifierea corpului. Acidul salicilic cuprins de capsuni este benefic pentru cei care sufera de guta, reumatici si artritici.

Aceste fructe sunt bogate in antocianidine, antioxidanti naturali, care combat stresul oxidativ prevenind imbatranirea precoce, afectiunile cardio-vasculare si bolile neuro-degenerative.

Capsunele sunt fructele ideale in dietele de slabit. Pe langa gustul delicios, sunt satioase si contin peste 50 de substante benefice organismului uman. Consumul lor se recomanda pentru buna functionare a inimii si a circulatiei sangelui, ele mentinand si elasticitatea vaselor. Totodata, capsunele favorizeaza producerea globulelor rosii, stimuleaza metabolismul si cresc capacitatea de ardere a grasimilor.Glucidele din capsune sunt formate, din xilitol, fructoza si sorbitol, substante care ajung greu in sange, nivelul insulinei si cel al glucidelor ramanand in limite normale, fara sa apara asa-numita „criza de foame”.

Dezavantajele consumului de capsuni

Consumul de capsuni poate avea efect alergenic. Medicii nu recomanda capsuni copiilor sub 4 ani, iar cei cu varste apropiate trebuie sa consume capsuni in cantitati reduse.

Capsunele nu sunt recomandate nici persoanelor cu intoleranta la aspirina deoarece contin acid acetilsalicilic.

Sursa: divahair.ro