copii jucandu-se

Ne jucăm în aer liber

copii jucandu-se

Umple primul sticla?

Acest joc e util pentru a dezvolta motricitatea fină a copiilor şi poate fi jucat atât afară, cât şi în casă. Împărţiţi-vă în două echipe. În fiecare echipă trebuie să existe câte o persoană care care să ţină între picioarele încrucişate o sticlă de plastic de doi litri. La semnalul dat de un arbitru, membrii ambelor echipe vor trebui să umple cu grijă sticlă de 2 litri folosind pahare de plastic mici, cu apă călduţă. Echipa care reuşeşte să umple prima sticlă, va fi desemnată câştigătoare.

Cercul chinezesc
Este un joc preluat din cultura orientală şi este util pentru a-i învăţa pe cei mici să numere.
Se trasează cu cretă pe asfalt un cerc cu o rază de cel puţin patru paşi. Cercul se împarte în patru părţi egale, numerotate de la 1 la 4. Copiii vor forma două echipe, fiecare membru, pe rând, fiind nevoit să se aşeze în centrul cercului, legat la ochi. După ce va fi învârtit de câteva ori cât să fie dezorientat puţin, va trebui să înainteze 4 paşi şi să se oprească într-una dintre cele patru secţiuni ale cercului. Cifra părţii din cerc în care s-a oprit se va nota pe o foaie, iar la final se vor aduna punctele pe care au reuşit membrii celor două echipe să le “strângă”. Cei care obţin cel mai mare punctaj vor fi câştigătorii.

Păianjenul şi muştele
Este un joc de mişcare în care o persoană este păianjenul, iar celelalte, muştele. Rolul păianjenului este de a prinde muştele atunci când “zboară”. Fiecare persoană/musca pe care păianjenul o prinde devine ajutor al păianjenului şi poate prinde alte muşte, la rândul său. Cel care este ultimul prins va deveni păianjen în următoarea tură a jocului.

Sursa: www.copilul.ro