happy-children-smiling

Oricare dintre noi stim ce ne dorim sa le oferim copiilor nostri (iubire, ocazii de a se dezvolta, sprijin etc.), insa putini dintre noi i-am intrebat pe copii ce isi doresc sa primeasca de la noi. Daca ne amintim de propria copilarie si ne gandim la lucrurile oferite de parintii nostri care ne-au facut fericiti, incepem sa descoperim raspunsul la intrebarea “Ce isi doresc copiii de la parintii lor?”.

Erin Kurt,  specialist in parenting si fost profesor cu o experienta la catedra de 16 ani, in cinci tari diferite, a aflat de-a lungul timpului de la elevii sai care sunt lucrurile pe care le faceau mamele lor si care ii faceau fericiti. Deloc surprinzator, raspunsurile au fost asemanatoare de la tara la tara si de la an la an. 

Iata cele mai frecvente 10 lucruri facute de parintii lor, pe care copiii le apreciaza cel mai mult:
1. “Imi amintesc cu drag cand mama venea seara in camera mea, imi citea o poveste sau imi canta un cantec. In plus, eram fascinata cand imi povestea despre mine cand eram mai mica”.
2.“Cand ma saruta si ma imbratiseaza si vorbeste numai cu mine.”
3.  “Petrece timp numai cu mine: ne jucam, citim, facem temele impreuna, fara ca alte persoane sa ne deranjeze”.
4. “Imi face mancarurile preferate”.
5. “La cina povestim despre ce urmeaza sa facem impreuna in ziua urmatoare sau in weekend”.
6. “Seara avem povestile noastre, despre prieteni, familie, relatii etc.”
7. “Ma lasa sa ma joc cat vreau eu afara cu prietenii mei”.
8. “Ma gadila pana abia mai pot respira sau ne uitam impreuna la desene”.
9. “Cand imi atrage atentia ca am gresit sau nu am facut ceva bine”.
10. “Ma trezeste cu mici surprize: imi scrie un biletel pe care il gasesc in haina, imi face pachetelul cu mancare etc.”
Cele 10 lucruri de mai sus reprezinta rezultatul interviurilor cu copii de peste tot din lume, indiferent de cultura sau de tara din care fac parte. Dupa cum ne putem da seama, cei mici vad viata intr-un mod foarte simplu. Mult mai simplu decat o vedem noi, adultii. Stiind ceea ce isi doresc, am putea incepe chiar de azi sa incercam sa facem cateva din lucrurile de mai sus. In fond, ceea ce isi doresc de fapt copiii este sa isi simta parintii cat mai aproape atat fizic, dar si emotional.