Cand ai un copil mofturos caruia nu stii ce sa-i mai servesti, incearca aceasta reteta! Morcovul este bogat in caroten, indispensabil pentru acuitatea vizuala, fiind una din cele mai consumate legume de pe mapamond, mai ales de catre bebelusi, multi dintre ei incepanddiversificarea cu clasicul piure de morcovi.

Ingrediente: 2-3 morcovi medii, 1 cartof dulce mediu sau jumatate dintr-un cartof mare, 5 linguri branzica de vaci, putin lapte de san sau formula (sau apa in care au fiert morcovul si cartoful), gris sau pesmet.

Morcovul si cartoful dulce se curata de coaja si se spala bine, apoi se taie cubulete si se pun la fiert in apa clocotita. Cand sunt fierti, se scurge apa (sau se opreste in cazul in care nu folositi lapte) si se paseaza bine cu mixerul sau cu furculita. Se unge o forma termorezistenta cu foarte putin unt si se transfera in ea amestecul de legume pasate. Se adauga branza de vaci (pui cat de multa vrei) si se dilueaza cu lapte (sau apa in care au fiert legumele) pana obtii o consistenta cremoasa. Se presara putin pesmet sau gris deasupra si se da la cuptor 20-30 minute.

Pofta buna!

Sursa: www.mamica.ro