5 lucruri pe care copilul tau ar trebui sa le faca dimineata

Inceperea scolii este un eveniment important din viata unui copil deoarece odata cu aceasta cei mici trebuie sa devina mai responsabili.

Atat parintii cat si copiii trebuie sa gaseasca o modalitate sa se reintoarca la rutina impusa de mersul la scoala.

Chiar daca nu este deloc usor, cu putina organizare si responsabilitate cei mici vor reusi sa faca fata cu brio acestei provocari.

Iata 5 lucruri pe care copilul tau ar trebui sa le faca dimineata, inainte de a merge la scoala:

  1. Pregatirea micului dejun

Copilul trebuie invatat sa fie independent si sa ia singur decizii. Micul dejun ar trebui sa reprezinte un lucru normal, pe care daca e mai mare ar trebui sa si-l prepare de unul singur. Il poti ajuta sugerandu-i cateva retete simple pe care acesta sa le poata duce la bun sfarsit si care sa il faca sa aiba mai multa incredere in sine.

  1. Muzica placuta face diferenta

Muzica ar trebui sa fie inclusa in rutina zilnica. Incearca sa iti ajuti copilul sa faca un playlist cu melodii vesele care sa ii ofere buna dispozitie. Muzica il poate ajuta pe cel mic sa uite de emotiile pe care scoala le poate provoca.

  1. Pregatirea vestimentatiei pentru o saptamana

Sambata dimineata sau atunci cand speli hainele poti crea o rutina referitoare la pregatirea hainelor pentru saptamana ce urmeaza. Ii poti comunica copilului tau ca trebuie sa isi sorteze hainele si sa decida ce vrea sa poarte la scoala saptamana urmatoare. In acest mod, cel mic va stii exact ce urmeaza sa imbrace si scoala nu il va prinde nepregatit.

  1. Starea pozitiva de dimineata este foarte importanta

Orice copil trebuie sa isi inceapa dimineata cu ganduri pozitive. Afirmatiile pozitive il vor ajuta sa isi creasca stima de sine si sa inceapa o noua zi in forta. Il poti indemna sa repete in oglinda afirmatii precum: “Sunt puternic”, “Sunt capabil sa duc la bun sfarsit orice sarcina”, “Pot realiza orice imi doresc.”

  1. Trusa de urgenta il scoate din impas

Crezi sau nu, dar va veni o zi in care copilul tau va uita ceva important acasa. Te poti pregati din timp si poti avea in masina o trusa cu cele mai importante lucruri pe care stii ca cel mic le poate folosi. Il poti invata si pe el sa aiba in ghiozdan o mica trusa cu produsele de care are nevoie. In acea trusa poti sa incluzi servetele, ceva de prins parul, un set extra de creioane/pixuri, etc..

Parintii sunt cei care le pot oferi copiilor sentimentul de siguranta si incredere in sine. Cu cat iti ajuti copilul sa fie mai organizat si sa aiba mai multa incredere in el cu atat acesta va avea deprinderi mai sanatoase.

Este foarte important ca cel mic sa isi inceapa ziua intr-un mod energic si cu o atitudine pozitiva pentru a avea parte de experiente minunate.