8 abilitati de bucatar incepator pe care copilul tau ar trebui sa le invete
Una dintre cele mai importante lectii pe care le pot invata cei mici este sa ii sa aiba incredere in fortele proprii astfel incat sa poata indeplini cu succes sarcini tot mai dificile.
Chiar daca ii servesti masa este bine ca ocazional sa-l pui si pe el sa faca acest lucru (sa aranajeze farfuriile, sa sterga masa, etc.). Astfel, va putea invata mult mai usor sa fie responsabil si totodata sa se implice in treburile casei, lucru care ii va fi de mare folos la maturitate.
Acestea fiind spuse, mai jos am enumerat 8 abilitati pe care copilul tau ar trebui sa le stapaneasca in bucatarie:

  1. Prepararea painii prajite

Poate ca iti vine greu de crezut dar cel mic trebuie sa se descurce de unul singur sa isi poata praji o felie de paine. Dupa ce o prajeste o poate servi alaturi de fel de fel de alimente sanatoase. Nu este nimic complicat in tot acest proces, trebuie doar sa-l inveti sa faca acest lucru.

  1. Masurarea si portionarea ingredientelor

Daca ai nevoie de ajutor in bucatarie nu ezita sa-l soliciti pe cel mai mic membru al familiei. Daca pregatesti mancarea si ai nevoie de un mic ajutor la cantarirea ingredientelor copilul tau se poate descurca fara probleme. Invata-l si va fi foarte bucuros ca te poate ajuta.

  1. Presarea/strivirea usturoiului

Este un proces destul de banal, iar cu o presa de mana pentru usturoi intreaga treaba este foarte simpla. Acest lucru poate sa-i dezvolte o gama larga de abilitati, inclusiv dexteritatea.

  1. Pregatirea mesei

Este foarte important ca cel mic sa isi poata pregati o masa simpla cu usurinta. Astfel il poti invata lucruri banale precum: fierberea unui ou sau asezarea preparatelor pe o felie de paine.

  1. Spalarea fructelor si legumelor

Spalarea fructelor si legumelor este foarte importanta iar copiii trebuie sa stie sa faca asta. Inca de la o varsta frageda ii poti explica celui mic cat de important este sa spele toate alimentele inainte de a le consuma.

  1. Zdrobirea alimentelor

Copilul tau poate invata cum sa zdrobeasca o banana inca de la o varsta frageda. Nu este nimic complicat in asta, din contra il poti invata cum sa zdrobeasca o banana sau o felie de pepene galben, dezvoltand astfel si o multime de alte abilitati importante.

  1. Pregatirea unui plan alimentar

Cei mici trebuie sa stie ce inseamna si de ce trebuie sa urmeze un plan alimentar si care sunt alimentele pe care ar trebui sa le evite.

  1. Curatarea bucatariei

Dupa ce se termina toata treaba in bucatarie cel mic poate ajuta la stangerea si spalarea vaselor sau la curatarea resturilor de mancare de pe masa. Acest proces il poate face mult mai responsabil si mai organizat.
Lucrurile mentionate mai sus nu sunt obligatorii dar sunt esentiale atunci cand vine vorba de cele mai cunoscute metode de educatie pentru copii.
Este bine ca cel mic sa stie ce inseamna sa manance sanatos si care sunt responsabilitatile zilnice intr-o bucatarie.