8 sfaturi care te vor ajuta sa gatesti mancare sanatoasa

Atunci cand ai o familie numeroasa petreci foarte multe ore in bucatarie incercand sa pregatesti preparate sanatoase si delicioase pentru acestia.

Daca nu vrei sa petreci prea mult timp in bucatarie dar iti doresti sa asiguri familiei tale preparate sanatoase trebuie sa incepi prin organizare.

Cu cat bucataria ta este mai organizata cu atat tu vei stii mai bine ce trebuie sa gatesti.

Iata cele 8 sfaturi care te vor ajuta sa pregatesti mancare sanatoasa pentru cei dragi:

Nu te incurca cu mai multe retete

Cu siguranta stii foarte multe retete dar nu trebuie sa te gandesti cum sa le prepari pe toate. Poti chiar sa iti creezi un program cu toate preparatele pe care vrei sa le gatesti. Nu te aglomera, pregateste un singur preparat pe zi.

Cu cat ai ziua mai bine organizata cu atat vei fi mai multumita de rezultatele pe care le vei avea la finalul acesteia.

Pregateste-ti o lista completa de cumparaturi

Daca mergi la cumparaturi si uiti de un ingredient de care ai nevoie in preparatul pe care vrei sa il gatesti nu va fi deloc placut. Cel mai bine sr fi sa ai o lista bine structurata inainte de a pleca de acasa. Acesta este un mod foarte bun prin care iti poti aminti ce trebuie sa cumperi.

Cu cat esti mai organizata atunci cand mergi la cumparaturi cu atat vei avea sanse mai mari sa cumperi tot ce este necesar.

Simplifica reteta

Daca vei studia reteta o perioada mai mare de timp vei descoperi ca anumite aspecte pot fi simplificate sau chiar eliminate. Nu trebuie sa parcurgi reteta pana la cel mai mic detaliu, poti experimenta mai ales daca stii care sunt gusturile membrilor familiei tale.

Pastreaza-ti frigiderul cat mai bine organizat

Frigiderul este un loc care trebuie sa fie ordonat. Atunci cand ajungi acasa de la cumparaturi incearca sa organizezi frigiderul cat mai bine astfel incat sa stii unde gasesti toate produsele de care ai nevoie.

Legumele si fructele trebuie sa aiba locul lor in frigider pentru ca toti membri familiei sa poata servi o gustare sanatoasa ori de cate ori isi doresc.

Gateste un preparat pentru mai multe zile

Este recomandat sa gatesti un fel de mancare de care membri familiei tale sa se poata bucura cateva zile. Poti chiar sa iti planifici o anumita zi in care gatesti dupa care poti lua o pauza timp de 2 zile.

Informeaza-ti familia despre planul pe care il ai

Familia ta trebuie sa fie la curent cu ceea ce urmeaza sa faci. Preparatul de care acestia vor avea parte trebuie sa fie cunoscut de toti membri familiei.

Pregateste-te pentru a avea parte de distrageri

Nu este niciodata usor sa petreci 3 ore in bucatarie pregatind fel de fel de preparate. Cu siguranta distragerile nu vor inceta sa apara. Cel mai bine este sa ai un plan inca de la inceput si de la care sa nu te abati.

Ai rabdare cu tine

Ai rabdare cu tine atunci cand lucrurile nu iti ies asa cum ti-ai dori. Cel mai bine este sa iti acorzi timpul de care ai nevoie si sa dai dovada de indulgenta atunci cand preparatele nu ies conform asteptarilor.

Nu este niciodata usor sa gatesti mancare sanatoasa, mai ales pentru copii, dar cu sfaturile mentionate mai sus vei reusi sa ai parte de mese delicioase si sanatoase.