natura_copii_alergii

Dupa o iarna friguroasa, pentru care trebuia sa il imbraci pe pitic de fiecare data cu mai multe randuri de haine, si tu, si el sunteti dornici de soare. In plus, albul predominant al zapezii este acum inlocuit de verde, asa ca nu trebuie sa mai astepti si sa il iei pe puiul tauin curte, in parc sau intr-o excursie.

JOCURI CU MINGEA
Ia-l pe micut in parc si nu uitati mingea acasa. Oriceactivitate este placuta, mai ales joaca, deci poti sa te bucuri si tu alaturi de el de un joc cu mingea.

Fie ca abia invata sa o bata sau ca deja stie mai mult decat o simpla aruncare de la unul la altul, primavara este parca un anotimp care stimuleaza invatarea. De ce sa nu experimentati jocuri noi?

Acum poate fi momentul sa iti inveti copilul sa joace volei, baschet sau fotbal. Distractia este garantata.

PLIMBARI IN NATURA
In parc, in padure, sau in excursie, niciuna dintre destinatii nu trebuie ratata la inceput de sezon. Este o ocazie de relaxare si de aerisire, dar mai ales poate fi un prilej nemaipomenit de a invata cate ceva despre schimbarile prin care trece natura intre iarna si primavara.

Arata-i micutul cum pomii incep sa inverzeasca, florile incep sa infloreasca, pasarelele canta si albinele zumzaie. Va fi incantat de toate aceste lucruri si va fi totodata o lectie nepretuita de biologie.

GRADINARIT
Fie ca stati la casa si aveti o gradina, fie ca mergeti des la tara ori la bunici, micutul va fi incantat de activitatile din gradina. Va incepe intai sa se joace in iarba si cu mainile in pamant, dar cand te va vedea pe tine preocupata de o activitate de gradinarit, va veni sa vada ce faci si va dori sa te ajute.

Poti sa-i arati cum se sadeste o floare sau cum sa le ude pe cele deja plantate. Ar putea de asemenea sa te ajute la culesul buruienilor. Lauda-l pentru orice activitate dusa la bun sfarsit. Ai grija sa nu il lasi nesupravegheat, dar mai ales nu-i da sarcini pentru indeplinirea carora necesita ustensile periculoase.

Sursa: mami.ro