Activitati in casa, ideale pentru a-ti tine copiii ocupati

Esti nevoit/a sa stai acasa cu copiii, dar ai ramas in pana de idei si nu mai stii ce si cum sa faci ca sa-i mentii activi si ocupati?

Te invitam sa descoperi o serie de activitati ce pot fi desfasurate in casa si care in acelasi timp sunt ideale pentru cei mici:

Realizarea unui puzzle

Un puzzle este o adevarata provocare pentru cei mici. Acest joc nu doar ca ii tine foarte ocupati dar ii ajuta si sa isi dezvolte imaginatia si creativitatea. Un puzzle pentru copii cu siguranta ii va tine ocupati pe cei mici cateva ore bune.

Poti alege un puzzle educational care sa ii captiveze si care sa le starneasca si mai mult interesul.

Baloane de sapun

Baloanele de sapun sunt distractive. Copiii trebuie sa sufle incet si atent pentru a face baloane de sapun. Suflarea baloanelor folosind propria mana ca bagheta este o activitate minunata pentru cei mici si ii ajuta sa se mai linisteasca.

Desenul cu sabloane

Daca ai sabloane cu animale si plante iti poti invata copilul sa le urmareasca formele si sa deseneze iar in cele din urma sa le coloreze. Asta cu siguranta il va tine ocupat pe cel mic o perioada destul de lunga de timp. Daca este pasionat si ii place sa deseneze, poti sa ii cumperi fel de fel de reviste de colorat care sa ii dezvolte aceasta pasiunea.

Povesti audio

Povestile audio reprezinta o modalitate buna prin care iti poti educa copiii. Cei mici sunt interesati de povesti si adora sa isi petreaca timpul ascultandu-le.

In acest mod tu te vei ocupa de treburile casnice iar copiii tai vor putea sta linistiti in timp ce asculta povesti frumoase si captivante.

Caiet de activitati

Un caiet de activitati este o modalitate frumoasa prin care copiii pot avea parte de o activitate care sa ii tina ocupati o anumita perioada de timp. Aceste caiete se gasesc de vanzare in functie de varsta, fiind astfel destul de usor sa il alegi pe cel mai potrivit pentru copiii tai.

Picnic

O zi pe saptamana se poate transforma in picnic pentru copiii tai. Nu trebuie sa manance toate mesele in bucatarie. Ii poti lasa in camera lor sa se joace de-a picnicul.

Tot ce trebuie sa faci este sa ii ajuti sa pregateasca cosuletul cu fel de fel de preparate gustoase si sanatoase, dupa care ii poti lasa singuri in timp ce se joaca. Cu siguranta acest joc va fi ideal pentru dezvoltarea imaginatiei.

Activitatile prezentate mai sus sunt doar cateva din modalitatile prin care iti poti tine copiii ocupati pe o anumita perioada de timp.

Astfel, cei mici pot avea parte de activitati interesante care sa le ocupe timpul in timp tu vei avea suficient timp ca sa te poti ocupa de ce mai este de facut.