Avantajele mersului la gradinita

Copilul tau este prea mic pentru a merge la gradinita?

Mai gandeste-te o data!

Copiii au nevoie de gradinita pentru a deveni mai responsabili si mai sociabili.

Gradinita este foarte importanta pentru dezvoltarea copilului. La gradinita, copiii au acces la o multime de informatii precum numere, litere, culori si forme. Mai mult decat atat, in aceasta perioada copiii vor invata sa socializeze cu alti copii, sa imparta sau sa dezvolte relatii de prietenie.

Iata care sunt beneficiile mersului la gradinita:

Incurajeaza curiozitatea

In primii patru ani din viata, copilul este foarte curios. In aceasta perioada, cel mic va avea tot mai multe curiozitati despre lumea inconjuratoare. Te va intreba absolut tot ce il framanta sau face referire la lumea din jurul lui.

Personalul din gradinita il va ajuta pe cel mic destul de mult si ii vor raspunde la toate intrebarile.

Iti pregateste copilul pentru scoala

Copiii care merg la gradinita sunt mult mai pregatiti pentru scoala. La gradinita exista reguli si instructiuni pe care cei mici vor invata sa le respecte.

Astfel, institutia de invatamant prescolar ii va invata pe cei mici o multime de lucruri de baza si ii va pregati pentru scoala.

Promoveaza dezvoltarea comunicarii

Gradinita ii ajuta pe cei mici sa isi dezvolte abilitatile de comunicare. Copiii care sunt inscrisi la gradinita au mai multe oportunitati si vor invata sa cante, sa se joace si sa comunice mai bine. In gradinita, copiii vor explora lucruri noi. In plus, vor invata cum sa se implice in conversatii si cum sa isi dezvolte mai bine abilitatile.

Dobandeste niste cunostinte importante

In gradinita, copilul va deveni mai independent si va invata cum sa se descurce de unul singur. Mai exact, gradinita il va pregati pe cel mic pentru scoala si ceea ce urmeaza.

La gradinita copilul va invata cum sa se poarte in societate si va invata cum sa socializeze si sa se comporte cu alti copii.

Este un mediu distractiv

Gradinita este un mediu distractiv pentru copii. In acest loc, cei mici se vor distra cu alti copii si vor invata cum sa imparta o jucarie sau cum sa comunice.

Tot aici, copiii se pot bucura de momente frumoase. Jocurile creative au un rol important in dezvoltarea celor mici. Implicarea acestora in diferite activitati sau jocuri structurate ii vor ajuta sa comunice mai bine.

Ajuta la dobandirea anumitor abilitati

In momentul in care un copil merge la gradinita acesta va dobandi anumite abilitati care ii vor fi utile pe parcursul vietii. Acesta va invata sa dea dovada de empatie fata de ceilalti copii si va invata ce inseamna sinceritatea.

Toate aceste activitati vor ajuta copiii din punct de vedere al inteligentei emotionale, sociale si fizice. Cel mai mare avantaj pe care gradinita il ofera este acomodarea mai usoara la mediul academic de mai tarziu. Atunci cand cel mic merge la gradinita de la o varsta frageda va invata cum sa se comporte in societate si cum sa lege mai usor prietenii cu alti copii.