Avantajele programelor de afterschool

Un bun program de tip after-school va organiza orele in asa fel incat sa fie de neuitat. Asadar, acesta poate reprezenta un mare beneficiu pentru copii, ajutandu-i sa isi atinga potentialul maxim si sa se dezvolte mult mai repede.

Programele de after-school ajuta si la mentinerea copiilor supravegheati pana cand parintii se intorc acasa de la locul de munca. Pe langa acest mare beneficiu aceste programe ajuta copiii sa se dezvolte si sa asimileze mai multe cunostinte intr-o perioada scurta de timp.

Iata care sunt avantajele programelor after-school:

Ajuta la crearea sentimentului de apartenenta

In cadrul acestor programe copilul tau poate lega prietenii. Avand in vedere ca a scapat de orele de la scoala, cel mic se poate relaxa si poate fi mult mai sociabil.

In plus, aici acesta va reusi sa intre in legatura cu alti copii de varsta lui. De cele mai multe ori copiii care sunt inscrisi in cadrul unui program de after-school reusesc sa se integreze mult mai bine intr-un grup si nu se tem de persoane necunoscute sau de orice este nou in viata lor.

Imbunatateste abilitatile de comunicare

Un program de after-school implica comunicare. Acest lucru iti va ajuta copilul sa initieze mai usor conversatii, putand astfel sa discute liber fara sa se simta emotionat sau nesigur.

Fac ca invatarea sa fie mai distractiva

Programele de after-school organizeaza de fiecare data mici jocuri cu ajutorul carora cei mici sa poata invata mai multe. Toate aceste jocuri reusesc sa ii dezvolte copilului tau anumite abilitati.

De asemenea, cei mici mai pot avea parte de cursuri precum muzica sau dansuri care sa-i tina ocupati.

Ajuta la realizarea temelor

Foarte multe programe de after-school ajuta copiii sa isi faca temele primite la scoala. Acest lucru poate fi util atat pentru cel mic cat si pentru tine ca si parinte. Nu va mai fi necesar ca atunci cand vii acasa de la munca sa faceti impreuna temele. In plus dupa-amiaza copiii inca au energie si se pot concentra mult mai bine asupra temelor pe care le au.

Prezinta siguranta

Copilul tau va fi in deplina siguranta intr-un program de after-school. Gandeste-te la toate riscurile la care cel mic este expus daca este lasat liber acasa. Cel mai bine este sa ii asiguri acestuia siguranta si sa il inscrii la un program de after school. Aici vei stii ca cel mic isi va face temele si ca va avea acces la foarte multe informatii care ii vor fi utile pe viitor.

In plus, studiile realizate au demonstrat ca elevii care merg dupa scoala la un program de after- school au parte de note mai mari.

Ajuta la cresterea increderii in sine a copilului

Pentru foarte multi copii increderea in sine este strans legata de provocarile de care au parte. Ei bine, in cadrul unui program de after-school copilul tau va avea parte de fel de fel de activitati pe care va trebui sa le indeplineasca cu succes.

Bonus – mancare sanatoasa!

In cadrul programelor de after-school copiii au parte si de gustari sau chiar meniuri complete. Asadar, nu va trebui sa-ti faci griji in ceea ce priveste mancarea pentru cel mic.

Preparatele sanatoase livrate de Sante Junior ajung la toate after-school-urile care au ales serviciile noastre de catering, prin urmare ca si parinte poti sa stai linistit deoarece copilul tau este in in regula.