Ingrediente:

50g de caise uscate
50g de unt moale
50g de zahăr brun
2 linguri de lapte condensat (se găsește la conservă la raioanele de produse internaționale)
50g fulgi de ovăz
85g de făină amestecată cu ½ linguriță praf de copt

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 150° C/gaz 2. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se taie caisele în bucăți mici cu foarfecele pentru copii.

Se pun untul și zahărul într-un bol de mixer și se amestecă bine cu o lingură de lemn. Se adaugă laptele condensat, se amestecă bine, apoi se presară fulgii de ovăz și caisele și se amestecă din nou. La final, se adaugă făina și se frământă cu mâna, până se încorporează complet.

Se formează o bilă mare de aluat, care se împarte în șase părți egale (astfel toți biscuiții vor fi gata în același timp). Se modelează fiecare biluță de aluat în mână, apoi se strivește pe suprafața de lucru cu ajutorul palmei.

Se dau la cuptor timp de 25-30 de minute, până devin aurii pe margini. Se lasă să se răcească în tavă. Biscuiții se pot păstra într-un recipient etanș trei zile.

Sursa: www.goodfood.ro