Batoane cu seminte

Ingrediente: 200 grame miere 50 grame zahar 225 grame seminte susan 200 grame seminte de floarea-soarelui migdale tocate cateva stafide cateva picaturi ulei de masline un praf de sare Preparare: Punem mierea intr-o cratita si o topim usor. Adaugam zaharul si amestecam incet pana ajunge la punctul de fierbere, cand adaugam susanul, migdalele, floarea soarelui

Sucuri de fructe si legume

Suc de sfecla rosie si morcovi O bautura cu proprietati anticancerigene. Merele protejeaza stomacul de bacteriile daunatoare si plamanii de efectele nocive ale fumului de tigara. Sfecla rosie stimuleaza formarea globulelelor rosii si curata ficatul. Sa nu uitam de beneficiile miraculoase oferite de lamaie: elimina toxinele din ficat, imbunatateste functionarea bilei, favorizeaza absorbtia mineralelor si purifica sangele.

Activitati de primavara pentru pitici

La inceput de primavara, copiii sunt nerabdatori sa iasa afara si sa se bucure de natura in plina schimbare. Dupa o iarna friguroasa, pentru care trebuia sa il imbraci pe pitic de fiecare data cu mai multe randuri de haine, si tu, si el sunteti dornici de soare. In plus, albul predominant al zapezii este

Vitamine pentru copii – verdeturi de primavara

Este important ca in alimentatia bebelusului sa fie incluse incepand cu perioada diversificarii legume si fructe pentru ca cel mic sa beneficieaze de vitamine si minerale pentru o dezvoltare armonioasa. Desi cel mic poate fi mofturos la inceput nu ezita sa ii adaugi treptat verdeturi in mancarica mai ales primavara cand acestea se gasesc intr-o

Mure, fructe de padure cu proprietati minune

Murele se găsesc  în zonele deluroase, la marginea pădurilor, de-a lungul apelor curgătoare din Europa, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi America de Nord. Fac parte din categoria fructelor de pădure, gustul lor este dulce-acrişor şi conţin vitamine, minerale şi substanţe active benefice organismului. Ce substanțe nutritive conţin murele? Murele conţin vitamina A, vitamina C, vitamina K, potasiu,

6 legume de primavara si rolul in alimentatia copiilor

Ceapa verde este bogata in Vitamina C, in calciu, magneziu, potasiu si fier. Si complexul de vitamine B este prezent in ceapa verde. Aceasta are rol antiinflamator si face minuni in privinta tusei si a racelilor de sezon. Poate fi consumata proaspata, in salate, sau in mancare.Usturoiul verde este numit si antibiotic natural. Acesta este bogat in

Copil mofturos la masa?

Copilul mofturos la masa le poate face zile negre parintilor. Cateodata copiii mofturosi vor avea episoade in care nu vor vrea sa manance decat un singur fel de mancare, sau nu vor vrea sa manance mancare gatita, spre exasperarea adultilor. Un pas important spre a invata un copil despre independenta este sa ii acorzi independenta fata de alegerea mancarii. Chiar

Cum stimulam copiii sa manance legume

Cateva sfaturi: Adaugati legume la alimentele gata preparate pe care le-ati cumparat de la supermarket sau la cele pe care le preparati in casa Pregatiti un platou cu legume proaspete sau o salata de legume coapte la cuptor sau puse pe gratar, inaintea felului principal  adica exact in momentul cand copilul este mai flamand. Pastrati in

Alimentatia copiilor la inceput de primavara?

Dupa o iarna nesfarsit de lunga si friguroasa, in care atat organismele copiilor cat si ale adultilor au fost suficient de solicitate sa reziste la gripe, frig, umezeala si alte inconveniente ale anotimpului rece, a venit, in sfarsit, si primavara. Incepem sa ne dezmortim, sa simtim nevoia de mai multa miscare, insa, de foarte multe ori se intampla sa ne simtim vlaguiti, obositi, lipsiti de energie. Iar copiii nostri, chiar daca nu dau semne de lipsa de energie, pot avea sistemul imunitar scazut acum, la inceput de primavara. Astfel, e extrem de important sa stim cu ce ii alimentam primavara, ca sa-i ajutam sa-si ia cantitatea corecta si suficienta de vitamine si elemente hranitoare necesare unei bune sanatati. Mai ales ca alimentatia copiilor in perioada asta difera de cea a adultilor. Cu cat inaintezi in varsta, cu atat mai mult renunti la sfarsitul iernii la o alimentatie bogata in carne si produse derivate. Pecand copiii au nevoie de toate elementele nutritive potrivite sustinerii organismului lor in plina dezvoltare. 1.    CONSUMUL DE VERDETURI. Nu degeaba toti specialistii in nutritie recomanda consumul de tot ce apare “verde” in piete la inceput de primavara: salata verde, ridichi, spanac, urzici, ceapa verde, usturoi verde, leurda, loboda. In termeni populari se spune ca verdeturile de primavara “subtiaza” sangele. Asta inseama ca ele au un efect detoxifiant, deci, “curata” sangele de toate depozitele toxice acumulate in timpul iernii, mai ales in cazuladultilor. Copiilor le putem da piure de spanac, ciorba de loboda, piure de urzici, in care ne putem folosi si de celelalte verdeturi pe care ei nu le pot manca in stare cruda – ceapa verde, usturoiul verde. Copiii nu sunt cei mai mari consumatori de astfel de verdeturi, insa putem gasi cele mai gustoase retete in acest sens, si le putem da combinate cu ceva ce stim ca agreaza mult. De exemplu, piureul de spanac il putem da impreuna cu putin piure de cartofi. 2.    CONSUMUL DE CARNE. In ciuda faptului ca primavara se recomanda consumul de verdeturi, copiii au mare nevoie sa-si refaca depozitele de fier. Consumul de proteina

Lasagna cu spanac

Cea mai bună lasagna cu spanac Pentru că știm din proprie experiență că nu este întotdeauna simplu să îi convingem pe cei mici să mănânce legume, iată o rețetă de lasagna cu spanac care va fi pe placul întregii familii, dar mai ales pe placul micilor mofturoși. Suntem siguri că cei mici își vor depăși