Ingrediente
500 ml lapte
100 g griş
4 ouă – gălbenuşurile separate de albuşuri
50 g zahăr
4 linguri lapte condensat îndulcit
1 baton scorţişoară
1 lingură extract de vanilie
1/4 linguriţă coaja rasă de portocală
dulceata de visine
Mod de preparare
1. Se fierbe laptele împreună cu grişul, zahărul, batonul de scorţişoară, laptele condensat, până se îngroaşă (amestecând continuu). Se adăugă extractul de vanilie. Se opreşte focul şi se lasa să se răcească. Între timp se bat albuşurile spumă tare.
2. Când grisul s-a răcit, se adăugă gălbenuşurile şi se amestecă bine. Incorporam şi albuşurile în compoziţia de gris.
3. Se toarnă într-o tavă (înaltă) termorezistenta unsă cu unt şi se introduce în cuptorul preîncălzit. Se coace aproximativ 25 de minute.
E bună atât caldă cât şi rece.
Mod de servire
Serveste budinca de gris cu dulceata de visine atat la micul dejun cat si la o gustare dulce.
Sursa: culinar.ro