Care sunt cele mai potrivite legume şi fructe de consumat in februarie
Fructele și legumele au un gust mai bun atunci când sunt în sezon. Deși ai avea impresia că în lunile de iarnă nimic nu e proaspăt, te înșeli amarnic. Iată ce să mănânci în această perioadă:
1. Mere
Merele crescute în livadă se culeg toamna, iar apoi sunt depozitate la rece. Asta înseamnă că toată iarna te poți bucura de gustul lor proaspăt, nealterat.
2. Banane
Bananele au un gust mai bun pe măsură ce se coc. Deși sunt valabile pe toată durata anului, putem spune că sunt de sezon și în februarie, tocmai pentru că sunt disponibile oricând.
3. Sfecla roșie
Este una din cele mai banale, dar și cele mai sănătoase alimente din lume. Această rădăcinoasă se consumă iarna în salate, la cuptor sau ca garnitură pentru carne.
4. Varza de Bruxelles
Aceste legume mici sunt în sezon, la un preț foarte accesibil. Profită și încearcă-le în cât mai multe rețete.
5. Varza
Să nu uităm nici de varza noastră, care este pe cât de ieftină, pe atât de sănătoasă.
6. Țelina
Textura ei crocantă o face indispensabilă în salate de crudități, dar este perfectă pentru supele de iarnă.
7. Pere
Ca și merele, perele se consumă pe toată durata iernii. Fie simple, fie în rețete.
8. Nap
Napul face parte din aceeași familie ca și varza kale și broccoli, despre care știm deja că aduce numai beneficii pentru organism. Este bogat în potasiu, fibre, vitamina C și antioxidanți.
Sursa: independent.md