Ce sa faci ca si parinte pentru a evita consumul de junk food

Mancarea de tip junk food face parte din viata moderna, dar asta nu inseamna ca trebuie sa se regasesca pe masa in fiecare seara. Trebuie sa setezi anumite limite atat pentru tine cat si pentru restul familiei.

Nu este un secret pentru nimeni ca marea majoritate a copiilor adora mancarea de tip junk food, dar este datoria parintilor sa isi indrume copilul sa faca alegeri bune in privinta alimentatiei. Disciplina este cheia pentru a evita consumul de alimente de tip junk food.

Deci ce trebuie sa faci pentru a evita consumul alimentelor din categoria junk food?

Nu folosi bugetul familiei pentru a cumpara mancare de tip junk food

Nu trebuie sa iti consumi banii pe mancarea de tip junk food. Produsele pe care nu se recomanda sa le cumperi sunt: chipsuri, ciocolata sau produsele care contin foarte multa ciocolata, bauturile acidulate, acadelele dar si multe alte produse care s-au dovedit a fi nesanatoase.

Nu trebuie insa sa le interzici copiilor sa consume aceste preparate. Cel mai bine ar fi sa le recomanzi consumul cu moderatie. In acest mod copilul tau va avea parte de un regim alimentar sanatos si isi va putea satisface poftele din cand in cand.

Pastreaza in frigider doar alimente sanatoase

Nu este suficient sa nu mai cumperi mancarea de tip junk food. Ca sa puteti avea parte de o dieta sanatoasa este necesar sa cumperi cat mai multe alimente sanatoase. Iti poti umple frigiderul cu fructe si cu legume pe care copilul tau sa le serveasca ori de cate ori isi va dori sa aiba parte de o gustare. Poti sa iti mai faci depozite de cereale, seminte si nuci pe care cel mic sa le consume ori de cate ori vrea asta.

Limiteaza timpul petrecut in fata telefonului

De cele mai multe ori timpul petrecut in fata telefonului il va determina pe cel mic sa consume mai multa mancare. Mai mult decat atat, pe internet va avea acces la fel de fel de preparate pe care va dori sa le incerce.

Cu cat petrece mai putin timp in fata telefonului cu atat copilul tau va adopta mai usor o dieta sanatoasa.

Nu interzice complet mancarea de tip junk food

Nu trebuie sa interzici complet copilului tau consumul de produse de tip junk food. Din cand in cand poti sa il surprinzi pe acesta cu un preparat de acest gen. Daca ii vei restrictiona complet accesul atunci cel mic isi va dori din ce in ce mai mult sa incerce acest tip de mancare.

Familia este cea mai importanta

Copilul tau te poate ajuta la realizarea unui plan alimentar. Cu cat acesta este mai activ in viata de familie cu atat va stii sa faca alegeri mai bune pentru el. Puteti concepe impreuna lista de cumparaturi si il poti indemna sa puna pe acea lista toate produsele pe care si le doreste. Dupa care ii poti oferi argumente pro si contra pentru fiecare produs.

De tine depind alegerile pe care le va face copilul tau. O alimentatie sanatoasa este importanta pentru dezvoltarea armonioasa a copilului tau.