Ce trebuie sa faci pentru ca cel mic sa te asculte

Copiii sunt de cele mai multe ori atrasi de un nou joc aparut online sau de anumite activitati pe care le au cu alti copii de-o varsta cu ei. Mentalitatea acestora poate diferi de la o varsta la alta. Chiar si cei mai ocupati copii tot isi vor dori sa exploreze fiecare coltisor al locuintei.

Cei mici au prioritati diferite fata de adulti, asa ca nu trebuie sa te superi daca nu intelege ca trebuie sa faca baie in 10 minute. Bineinteles ca exista cateva trucuri prin care iti poti face copilul sa te asculte. In acest articol vei descoperi care sunt aceste trucuri si cum le poti utiliza in favoarea ta.

Iata ce trebuie sa faci pentru ca cel mic sa te asculte

Nu vorbi pana cand nu ai atentia deplina a celui mic

Inainte de a incepe sa discuti cu copilul tau trebuie sa te asiguri ca beneficiezi de atentia acestuia. Poti incepe prin a observa care este activitatea pe care o desfasoara copilul tau si incearca sa socializezi putin pe baza activitatilor lui preferate. Dupa ce te asiguri ca ai atentia deplina a acestuia poti deschide o conversatie. Incearca sa mentii o discutie sincera si deschisa si asigura-te ca iti privesti copilul in ochi astfel incat acesta sa inteleaga ca vorbesti despre un lucru serios.

Nu te repeta

Daca i-ai pus o intrebare celui mic si nu ai primit răspunsul nu trebuie sa te repeti. Este clar ca atentia lui este indreptata in alta parte si ca trebuie sa repeti pasul 1.

Foloseste cat mai putine cuvinte

In momentul in care folosesti prea multe cuvinte vei pierde atentia copilului. Foloseste cat mai putine cuvinte daca vrei ca cel mic sa iti inteleaga punctul de vedere.

Priveste lucrurile din punctul lui de vedere

Incearca sa privesti lucrurile si din punctul de vedere al copilului. Tu ca parinte ai foarte multe probleme si poate ca nu te poti pune de fiecare data in locul celui mic. Copilul tau nu trebuie sa aiba aceleasi prioritati ca si tine, ci doar sa se acomodeze cu nevoile tale. Din acest motiv trebuie sa stii cum sa expui fiecare situatie.

Cooperarea este cheia

Cooperarea este foarte importanta. Nu te impune in fata copilului tau, ci din contra, incearca sa discuti cu el. Copilul tau are nevoie de comunicare din partea ta si de cat mai multe explicatii. Sa te impui in fata lui este total gresit. Poti in schimb sa discuti cu el si sa ii explici de ce trebuie sa te asculte.

Calmitatea este esentiala

Calmitatea este foarte importanta. Chiar daca te simti nervos nu trebuie sa cazi prada impulsivitatii. Adu-ti aminte ca vorbesti cu un copil si ca trebuie sa te asiguri ca acesta intelege ce are de facut. Tonul tau trebuie sa fie unul calm si prietenos. Respira si incerca sa iti ajuti copilul.

Asculta-ti copilul

Tu esti un model pentru copilul tau, daca vei stii cum sa comunici atunci si cel mic va invata sa comunice cu tine.

Copilul tau te va asculta daca vei stii cum sa comunici cu acesta.