comoara 2
Pe astfel de zile cu temperaturi ridicate este periculos să ieși afară. Cei mici însă se plictisesc rapid în casă și insistă să mergem în parc, la joacă. Și atunci, cu ce îi putem tenta astfel încât să-i ținem ocupați, la adăpost de căldura sufocantă și soarele… neprietenos?
Iata cateva idei pentru activitatile celui mic:
Mini discoteca – Copiii adoră să danseze. Trage jaluzelele, aprinde doar câteva lumini mai discrete și să drumul la muzică. Alege cântecele pe care știi că le plac și care sunt ritmate. Dacă ai un glob disco, atunci efectul este și mai spectaculos pentru cei mici.
Găsește comoara – Copiii și, nu doar ei (să recunoaștem!), se dau în vânt după lucrurile misterioase. Așa că, de ce nu, poți organiza o mică expediție a piraților chiar în casă, ascunzând prin diverse locuri „comori prețioase”. Ce trebuie să faci? Împachetează diverse obiecte, ascunde-le și apoi crează o hartă a piraților. Astfel, îl încurajezi pe cel mic să-și devolte simțul orientării și gustul pentru aventură.

Activități în casă pentru micii artiști

Pictură – Iusti adoră să picteze deși, trebuie să recunosc, nu se observă vreo fărâmă de talent. Însă aceasta este una dintre activitățile în casă care îl ține ocupat cel puțin 30 de minute.
Felicitări pentru bunici – Dacă-i pui oricărui copil foarfeca în mână, garantat nu se va plictisi prea curând. Puteți crea ceva împreună, iar cele mai simple sunt felicitările pentru bunici. Pentru asta trebuie să apelezi la kitul creativ din casă: hârtie colorată, sclipici, stickere, carioci, etc. Bineînțeles, puteți face orice altă creație, sunt destule resurse de inspirație pe Internet.
Ghicește obiectul – Acest joc este foarte distractiv. Pune pe o masă mai multe obiecte din casă, cu diferite dimensiuni și texturi, apoi leagă copilul la ochi cu o eșarfă și… pune-l să le ghicească.
Baloane de săpun – Îmi amintesc și acum că în copilărie, atunci când mă plictiseam în casă, făceam baloane de săpun pe balcon. Nu aveam vreun produs special, pur și simplu foloseam șampon și un pai.
Sursa: www.totuldespremame.ro