copii-iarna-6
Odată cu venirea toamnei, a început să fie tot mai frig şi în acelaşi timp imunitatea organismului celor mici începe să scadă. Copiii sunt mult mai sensibili la temperaturi scăzute, de aceea este esenţial ca părinţii să acorde o importanţă mai mare alimentaţiei, dar şi activităţilor în care aceştia sunt implicaţi.

Studii recente  menţionate de NESTLÉ Nesquik au demonstrat că unele dintre cele mai importante alimente pentru întărirea sistemului imunitar sunt legumele verzi, precum spanacul şi boroccoli, dar şi legumele portocalii şi roşii (morcovi, sfeclă) şi fructele. Cantitatea recomandată pentru copii este de cel puţin 2-3 porţii de fructe şi legume variate în fiecare zi. 

În plus, în timpul iernii, din alimentaţia celor mici nu ar trebui să lipsească vitamina A, zincul, seleniu, vitamina E, fierul, dar şi acizii graşi Omega 6 şi Omega 3. O alimentaţie echilibrată contribuie la prevenirea răcelilor şi gripei în sezonul rece, gustările din timpul zilei fiind o oportunitate bună pentru ca cei mici să primească nutrienţii necesari, din alimente precum: fructe proaspete sau uscate, iaurturi, un pahar de lapte sau brânzeturi. 

Una dintre cele mai importante vitamine ce ar trebui incluse în alimentaţia zilnică a copiilor este vitamina C, care combate virusurile şi bacteriile prevenind astfel apariţia răcelilor şi măreşte rezistenţa la oboseală. Pentru prevenirea sindromului gripal este recomandat ca cei mici să consume zilnic aproximativ 2 g de vitamina C.
 
Sursa:eva.ro