Copilul tau nu vreau sa doarma Iata cateva sfaturi

O rutina bine implementata dar si o viata organizata sunt doi factori care asigura un somn odihnitor. Ca sa iti poti determina copilul sa doarma trebuie sa il ajuti sa aiba parte de o viata organizata. Inainte de toate trebuie sa iti ajuti copilul sa isi inteleaga nevoile corpului si sa il indemni sa aiba obiceiuri sanatoase.

Cu cat copilul va avea parte de mai multe activitati cu atat acesta isi va consuma energia pe care o are pe timpul zilei iar seara va adormi mai usor.

Incearca sa ii intelegi nevoile organismului

Atunci cand copilul tau se trezeste de dimineata si are parte de cat mai multe activitati in mod sigur seara se va simti obosit si isi va dori sa doarma.

In general orele de somn ale unui adolescent sunt decalate cu doua ore fata de cele ale unui copil. Spre exemplu, daca cel mic adoarme la ora 22:00 si se trezeste la ora 07:00 cand va fi adolescent va adormi la 12:00 si se va trezi la 09:00.

Sfaturi care iti vor ajuta copilul sa doarma

Foarte multi specialisti recomanda ca un copil sa doarma pe noapte intre 11 si 13 ore iar un scolar intre 10 si 11 ore. Un adolescent poate dormi pe noapte intre 8 si 10 ore. Bineinteles ca fiecare copil este diferit, nevoia de somn fiind conditionata de activitatile fizice pe care le are dar si de modul in care traieste.

Dezvolta obiceiuri sanatoase inainte de somn

Inainte cu 45 de minute de somn este recomandat sa ii faci copilului tau o anumita rutina. Poti incepe prin a citi o carte sau prin a colora, totul consta in a realiza activitati cat mai linistitoare care sa ii asigure un somn profund. Cina trebuie sa fie compusa din alimente sanatoase si satioase. Poti chiar sa ii pregatesti celui mic cu 2 ore inainte de somn un program de exercitii fizice care sa il ajute sa isi consume toata energia.

Modul in care dormitorul arata este foarte important. Atunci cand cel mic trebuie sa doarma, dormitorul trebuie sa fie intunecos. Retine ca accesul la tehnologie pe timpul serii il poate face mai agitat, prin urmare evita activitati precum statul pe telefon sau la televizor.

O viata sanatoasa il va ajuta sa aiba parte de un somn profund

O viata sanatoasa ii va asigura copilului tau somnul de care are nevoie. Nu il lasa in weekend sa isi petreaca toata ziua in pat, lenevind. Mergi cu el in parc ori de cate ori ai ocazia. Ajuta-l sa aiba parte de activitati care sa ii solicite mintea si care sa ii consume energia. Nu il lasa pe cel mic sa consume sucuri acidulate sau produse care contin cofeina. Dulciurile nu trebuie sa se regaseasca in meniul acestuia dupa ora 18:00.

Pentru un copil, o viata echilibrata si o dieta formata din preparate sanatoase reprezinta succesul pentru un somn profund si linistitor.