Cum poti sa imbunatatesti calitatea somnului la copilul tau

Somnul este foarte important pentru copilul tau. Cu cat acesta este mai odihnit cu atat va avea succes pe mai multe planuri. Cu siguranta este foarte dificil sa ii creezi copilului tau o rutina de somn cu atat mai mult cu cat acesta este si foarte energic.

Tinand cont de cele spuse, iti recomandam sa citesti randurile de mai jos si sa descoperi cateva modalitati interesante prin care poti imbunatati calitatea somnului la copilul tau.

Vorbeste cu cel mic despre importanta somnului

Atunci cand copilul tau trebuie sa mearga la scoala somnul este foarte important. Succesul copilului tau depinde de un program bine stabilit si de un somn odihnitor.

Este un moment oportun sa creezi o rutina a somnului pe care cel mic sa o respecte. Impreuna ca partenerul tau ii puteti explica copilului de ce este atat de important sa respecte un program atunci cand vine vorba de a se odihni.

Stabileste un anumit interval orar pentru a merge la culcare

Este foarte important ca cel mic sa aiba un anumit interval orar in care sa mearga la culcare. Este recomandat ca cei mici sa doarma in fiecare noapte intre 10 si 12 ore. Daca timpul iti permite, poti stabili orarul exact de somn impreuna cu copilul tau.

Stabileste acest program inainte de a merge la scoala

Daca vrei ca totul sa decurga bine este recomandat sa creezi un program de somn inainte ca cel mic sa inceapa scoala. Astfel, sa recomanda sa incepi implementarea acestui program cu cel putin 2 – 3 saptamani inainte de inceputul anului scolar.

Pastreaza o anumita rutina inainte de somn

Pentru ca aceasta schimbare sa fie una placuta este recomandat sa aveti o anumita rutina inainte de somn. Poti sa il indemni pe cel mic sa faca baie, ii poti citi o poveste sau pur si simplu sa stati imbratisati. Unii copii pot avea nevoie de putin timp pentru ei in care sa coloreze sau sa cante pentru a se linisti si pentru a se pregati de somn.

Fii atent la semnalele indicate de cel mic

Cu cat cel mic este mai odihnit dimineata cu atat acesta se va simti mai bine, nemaifiind necesar “sa tragi de el” pentru se ridica din pat. Daca in schimb acesta tinde sa stea cat mai mult in pat si refuza sa se trezeasca pentru a merge la scoala este in mod clar necesar sa isi schimbe orele de somn astfel incat sa poata dormi mai multe ore.

Cu cat copilul tau este mai odihnit cu atat va avea rezultate mai bune atat la scoala cat si in cadrul celorlalte activitati pe care le desfasoara.