Cum procedam cu mancarea ramasa de la masa

Cu totii ne confruntatam in mod constant cu situatia in care mancarea ramane depozitata in frigider deoarece nimeni nu mai vrea sa o manance.

Dar, trebuie sa stii ca resturile ramase de la masa se pot transforma cu putina inventivitate in gustari santatoase pe care cei dragi le vor consuma cu mult interes.

Astfel, in randurile ce urmeaza vei gasi o mica lista cu sfaturi referitoare la modul in care iti poti depozita preparatele care nu s-au mancat la masa.

Cum te asiguri ca mancarea ramasa de la masa este buna pentru a fi consumata ulterior?

  • In primul rand trebuie sa gatesti intr-un mod corespunzator. Doar asa vei reusi sa pregatesti un alt preparat cu resturile ramase. Asigura-te ca ai mainile curate atunci cand umbli cu alimentele astfel incat sa nu le contaminezi.
  • Un alt aspect pe care trebuie sa il ai in vedere este gatitul la temperaturile recomandate. Bacteriile apar in general pe mancarea care este gatita la o temperatura mai mare decat cea indicata. Nu este recomandat sa lasi mancarea o perioada prea lunga de timp cu scopul de a se raci inainte de a o depozita in frigider deoarece se pot forma bacterii.
  • Poti raci preparatele astfel incat sa le depozitezi mai repede in frigider. In aceasta situatie se recomanda sa pui cratita cu mancarea fierbinte intr-o alta cratita care contine apa rece astfel incat mancarea sa ajunga la temperatura optima pentru a putea fi pusa in frigider.
  • Pune resturile de mancare in caserole care se inchid bine. Eventual eticheteaza-le pentru a nu fi nevoit/a sa tii minte ce este in fiecare caserola.
  • Congeleaza resturile alimentare pe care nu le mai consumi. Poti sa le pui intr-un recipient ermetic pe care sa notezi tipul de preparat. Incearca sa consumi acel preparat in decurs de cateva zile.
  • Dezgheata corespunzator resturile alimentare. Le poti dezgheta intr-un castron umplut cu apa rece astfel incat calitatea preparatului sa nu fie afectata.
  • Reincalzeste alimentele in mod corespunzator. Incearca sa reincalzesti cu multa atentie resturile alimentare astfel incat sa le poti consuma cu incredere. Daca alimentul pe care doresti sa il reincalzesti are un anumit miros cel mai bine ar fi sa il arunci.
  • Curata des frigiderul. Daca ai depozitate alimente care expira se recomanda sa faci curatenie pentru a evita deteriorarea celorlalte preparate. Scurgerile sau mucegaiul prezent pe unele alimente din frigider it poate expune familia la intoxicatii alimentare.

Mancarea ramasa este importanta

Mancarea ramasa de la masa se poate consuma chiar si peste cateva saptamani daca aceasta este depozitata si pastrata in mod corespunzator. Daca vei acorda atentie felului in care iti pastrezi si depozitezi alimentele gatite, te vei putea bucura de acestea o perioada mult mai lunga de timp.