Cu totii stim ca hranirea unui copil este o misiune greoaie.
Legumele sunt importante in alimentatia celor mici, mai ales ca acestea aduc numeroase beneficii organismului nostru. Copiii au nevoie de toate vitaminele si mineralele care provin din legume.
Cum iti convingi copilul sa manance legume?
Pentru ca cel mic sa consume mai multe legume cel mai bine ar fi sa ii mai oferi din cand in cand smoothie-uri sau piureuri. Copilul tau trebuie sa invete de la tine cum sa aiba o relatie armonioasa cu mancarea.
Inca de la o varsta frageda trebuie sa ii oferi copilului tau legume. In acest mod, cel mic se va obisnui cu acestea si nu va mai parea deloc o corvoada consumarea lor. Diversitatea este cheia, prin urmare se recomanda sa ii oferi copilului tau mai multe tipuri de legume astfel incat sa descoperi ce ii place cel mai mult. Daca vezi ca spanacul nu este pe gustul lui atunci nu trebuie sa insisti prea tare cu el.
Cu cat perseverezi mai mult si cu cat incerci sa ii diversifici alimentatia cu atat sansele de succes vor fi mai mari. Un pic de unt sau de ulei de masline poate scoate in evidenta gustul placut al legumelor.
Combina legumele cu alte alimente preferate
O alta modalitate prin care poti creste un copil care sa iubeasca legumele este sa le combini pe acestea cu alimentele sale preferate. Daca celui mic ii plac pastele atunci poti pune in paste cateva bucati de dovlecel si ciuperci.
Aranjeaza farfuria cat mai frumos
Inca de la o varsta frageda cel mic trebuie sa vada legumele cat mai atractive. Pentru asta trebuie sa incerci sa ii aranjezi legumele pe farfurie intr-un mod interesant. Poti chiar sa inventezi povesti interesante despre legume. O bucata de broccoli se poate transforma cu usurinta intr-un copacel, iar din ardei poti face floricele dragute.
Toate povestile pe care le inventezi pentru copilul tau vor avea un rol important in dezvoltarea acestuia.
Orele de masa trebuie sa fie o prioritate
Orele de masa trebuie sa fie respectate de toti membri familiei. A manca impreuna este un obicei frumos iar asta va va apropia mai mult. Ora mesei este o sansa prin care ii poti oferi celui mic ocazia de a manca manance sanatos. De asemenea, in acest fel ii vei putea supraveghea si obiceiurile alimentare.
Incearca sa ii stabilesti celui mic un anumit program, si anume sa aiba mese regulate. 3 mese principale: mic dejun, pranz si cina alaturi de alte doua gustari care sunt absolut necesare. Mai trebuie sa tii cont ca intre mese este necesara o pauza de aproximativ 3 ore.
Legumele sunt importante si daca le incluzi in alimentatia celui mic de la o varsta frageda atunci acesta va creste obisnuit cu o alimentatie sanatoasa.