Cum sa imbunatatesti puterea de invatare a copilului tau

In viata copiilor, memoria joaca un rol foarte important. Aceasta este practic o baza pentru a putea asimila mai multe informatii atat la scoala cat si in viata de zi cu zi. Nu toti copiii se nasc cu o memorie bine dezvoltata dar, cu putin ajutor din partea parintilor acestia isi pot dezvolta memoria si isi pot imbunatati anumite abilitati.

Descopera modalitatile prin care poti imbunatati puterea de invatare a copilului tau:

Intrebarile sunt importante

Intrebarile sunt foarte importante deoarece ajuta la dezvoltarea copilului. Atunci cand un copil iti pune o intrebare este recomandat sa ii raspunzi si sa il incurajezi sa iti puna si mai multe intrebari.

Creeaza rime si melodii

Copiii sunt capabili sa memoreze raspunsurile la anumite intrebari. Creierul nostru este programat sa isi aminteasca muzica cu foarte mare usurinta.

Poti sa ii creezi o mica poezie copilului tau pe care sa o invete si din care sa primeasca toate informatiile de care are nevoie.

Fa din invatat o activitatea distractiva

Invatatul ar trebui sa fie o activitate distractiva. Iti poti duce copiii la o plimbare distractiva la muzeu sau la gradina zoologica. In aceste locuri copilul tau poate avea parte de o activitate atractiva si educativa.

Incurajeaza invatatul

Pentru ca cel mic sa aiba aceasta deprindere, tu ca parinte trebuie sa incurajezi invatatul. Poti face o atmosfera interesanta in timp ce copilul tau invata. Il poti ajuta pe acesta sa invete mai usor cu ajutorul aromaterapiei.

Toate aceste mici detalii iti vor ajuta copilul sa retina mai usor informatiile iar memoria acestuia sa se imbunatateasca.

Puzzle-urile si jocurile conteaza foarte mult

Puzzle-urile stimuleaza mintea si ajuta la elaborarea unor strategii. Copiii vor memora mai usor si vor intelege mult mai repede ce au de facut cu ajutorul unui puzzle. A face un puzzle este o activitate frumoasa si interesanta care ajuta considerabil la dezvoltarea celui mic.

Curiozitatea este un element important

Copiii se nasc curiosi si au obiceiul de a se mira. Prin curiozitate copiii reusesc sa asimileze mai multe informatii si sa memoreze mult mai usor.

Chiar si o mica schimbare a spatiului de studiu va reusi sa sporeasca capacitatea de memorare a informatiilor. Orice mica noutate are o importanta majora in viata copilului tau. Acesta se va conecta cu toate informatiile pe care urmeaza sa le primeasca iar creierul sau este angajat in orice se petrece nou in jurul lui.

Pauzele sunt importante

Pauzele te ajuta sa ai creierul mai sanatos, sustinand procesul invatare. Atunci cand invata, cei mici tind sa se plictiseasca rapid sau sa-si distraga atentia de la ceea ce fac. In pauza, cei mici pot sari coarda sau se pot juca astfel incat creierul lor sa se deconecteze pentru o perioada scurta de timp.

Memoria copilului tau poate fi imbunatatita doar daca respecti cateva reguli. Cu cat te implici mai mult in educatia si responsabilizarea copilului tau cu atat acesta va reusi sa asimileze mai usor orice tip de informatii.

Fii atent/a si la alimentatie. Aceasta influenteaza foarte mult puterea de invatare a copiilor.

Vrei sa te ocupi de simtul responsabilitatii al celui mic? Citeste si acest articol.