copii-sport
Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa stai de vorba cu copilul tau despre sport, miscare, joaca. Programeaza-ti in fiecare zi o scurta plimbare, dupa cina, alaturi de copilul tau. Sportul iti va ajuta copilul sa isi dezvolte muscultaura, sa aiba oase puternice, sa isi imbunatateasca coordonarea, motricitatea, echilibrul, sa dobandeasca o etica sportiva.
Cele mai bune rezultate se obtin atunci cand exercitiile fizice sunt facute constant si la acelasi interval orar.  Beneficiile in ceea ce priveste promovarea competentelor atletice, cum ar fi alergarea, sariturile, alpinism, aruncarea, ajuta copiii pentru a-si mentine o greutate sanatoasa.
Ajuta-ti copilul sa interactioneze cu lumea.
Micutii  sunt fascinati de modul in care se misca mingile, asa ca este bine sa pastrati in casa cat mai multe mingi, fie ca sunt mingi de cauciuc sau mingi pentru plaja, jucandu-se cu ele micutul  tau va avea un sentiment de a se rostogoli, sau sa faca sarituri.
Alege sportul potrivit pentru copil tau:

  1. Daca copilul tau danseaza prin camera, inseamna ca are un bun echilibru, asa ca puteti incerca gimnastica pentru cel mic;
  2. Daca copil dvs. iubeste sa faca baie si nu intra in panica atunci cand apa ii intra in ochi, puteti incerca innotul;
  3. Daca iubeste sa joace prinselea atunci puteti incerca baseball-ul pentru micut.

Sursa: www.pasiuneacopiluluimeu.ro