Cum sa-ti ajuti copilul in perioada pandemiei cu COVID-19
Pandemia generata de COVID – 19 ne afecteaza de la mic la mare. Nu conteaza ce facem sau cine suntem trebuie sa incercam cu totii sa ne protejam.
Ca parinte trebuie sa stii cum sa iti sustii copilul in aceasta perioada, deoarece acesta are nevoie de toata intelegerea ta si trebuie sa simta ca esti alaturi de el. Prin urmare, cei mici trebuie sa inteleaga ca desi sunt vremuri grele, au parte de sprijinul tau.
Copiii la varste fragede nu pot constientiza cu adevarat tot ce implica acest virus si nu stiu cum sa se protejeze, motiv pentru care este imperativ sa fim alaturi de ei si sa le oferim explicatiile de care au nevoie.
Adultii percep intr-un alt mod pandemia generata de Covid-19 dar cei mici inca nu sunt suficient de maturi pentru a intelege exact ce se intampla.
Gandeste-te ca toate sursele lor de distractie sunt inchise si tot ce le ramane este sa stea in casa pana se ridica restrictiile. Astfel, chiar si la varste fragede ei pot deveni anxiosi si prin urmare pot suferi mai mult decat ne putem da seama.
Prin urmare, ar trebui ca in aceasta perioada sa fim mult mai atenti la urmatoarele aspecte atunci cand vine vorba de copiii nostri:

  • Semne de indispozitie si iritabilitate fara a exista o problema vizibila
  • Senzatii de frica nejustificate
  • Lipsa interactiunii cu parintii
  • Stare de anxietate si somnolenta

Toate aceste simptome pot fi semne ca micutii nostri sunt afectati din punct de vedere psihic de restrictiile impuse la nivel national si implicit de pandemia de Covid-19.
Pentru adolescenti lucrurile pot fi si mai grave deoarece nu se mai pot vedea fata in fata cu prietenii si nu mai pot interactiona unii cu altii asa cum o faceau altadata.
Astfel, pentru a evita problemele de sanatate sau chiar psihice ale copiilor nostri este foarte important sa fim alaturi de ei.
Trebuie sa le oferim toate explicatiile referitoare la cum sa se protejeze si care sunt posibilele riscuri in cazul in care se imbolnavesc.
Pandemia de Covid-19 a generat pe langa probleme de sanatate si o adevarata drama. Oamenii se simt tot mai tristi si tot mai demoralizati.
Incearca sa gasesti activitati pentru tine si copiii tai chiar daca acestea pentru moment pot fi desfasurate doar in casa sau in curte.
Detasarea poate fi un lucru salvator in situatia actuala!
Pana la urma trebuie sa vedem si partea buna a lucrurilor: aceasta perioada ne determina sa petrecem mai mult timp alaturi de copiii nostri si prin urmare sa ne apropiem mai mult de ei.
Avem timpul necesar sa ne ocupam de educatia acestora, sa-i invatam lucruri noi si sa ne simtim bine alaturi de cei mici.
Serviciile noastre de catering pentru gradinite si scoli au fost de asemenea afectate in aceasta perioada deoarece din pacate nu am mai prea avut institutii de invatamant unde sa livram, majoritatea dintre acestea fiind inchise.
Dar, am incercat sa folosim tot acest timp intr-un mod cat mai constructiv si sa fim alaturi de copiii nostri, lucru care ne-a determinat sa fim mai uniti si mai puternici.