Cum sa-ti convingi copiii sa pregateasca de mancare

Copiii trebuie sa fie invatati inca de la varste fragede cum sa traiasca sanatos. Inca de mici ar trebui sa stie cum sa gateasca si sa isi pregateasca fel de fel preparate sanatoase.

Asadar, aici apare complicata intrebare: cum iti convingi copilul sa pregateasca ceva de mancare? Iata cateva detalii despre acest aspect:

Lasa-ti copilul sa aleaga preparatul

In momentul in care iti lasi copilul sa aleaga ce mancati in ziua respectiva totul devine mult mai interesant. Poate chiar sa stabileasca un anumit plan alimentar pe care impreuna sa il respectati. Cu cat va fi mai implicat in toate treburile care tin de bucatarie cu atat se va simti mai util si isi va dori sa realizeze de unul singur toate preparatele pe care mai apoi le veti manca impreuna.

Rasplateste-l pentru tot ce face in bucatarie

Nu ezita sa ii oferi copilului tau recompense ori de cate ori pregateste ceva gustos in bucatarie. A pregati de unul singur mancarea este un aspect destul de important si trebuie sa stii cum sa iti rasplatesti copilul dupa toata munca depusa.

Fa din asta o activitate distractiva

Gatitul ar trebui sa fie o activitate distractiva. Copii trebuie sa perceapa bucataria ca un spatiu vesel, inventiv si care poate fi un loc minunat de joaca. Cel mic trebuie sa inteleaga ca poate experimenta tot ce ii trece prin cap in bucatarie.

Ofera un exemplu

Inainte de a le cere copiilor sa pregateasca mancarea trebuie sa te asiguri ca te-au vazut pe tine suficient de mult timp in bucatarie. Daca cei mici nu te vad gatind atunci nu isi vor dori sa faca asta. Cu cat oferi un exemplu mai bun cu atat cei mici vor fi mai curiosi sa descopere tot ce faci in bucatarie. Este foarte important sa le oferi acestora un exemplu si sa te vada ca iti face placere sa pregatesti toate acele preparate.

Comunica cu copiii tai

In momentul in care acestia intra in bucatarie este foarte important sa stie ce au de facut. Cu cat le oferi mai multe detalii despre ceea ce au de facut cu atat vei fi mai multumita de rezultate. Este bine sa le pui acestora la indemana o reteta astfel incat sa stie exact care sunt ingredientele si care este cantitatea pe care trebuie sa o foloseasca.

Gatitul este o pasiune si trebuie sa stii cum sa le insufli copiilor inca de la cele mai mici varste aceasta pasiune. Cu cat acestia sunt mai bine pregatiti si cu cat petrec mai mult timp in bucatarie cu atat vor stii mai bine ce trebuie sa faca in anumite situatii.

Pasiunea noastra pentru preparate sanatoase exista inca de pe vremea de cand eram copii mici. Iar acum, ca suntem oameni mari vrem sa o insuflam si altora si totodata sa convingem cat mai multi parinti ca merita cu adevarat sa le ofere copiilor mancare sanatoasa si in acelasi timp sa-i invete sa o pregateasca si pentru generatiile viitoare.

Afla mai multe detalii despre noi si despre serviciile noastre de catering pentru gradinite si scoli si descopera tot ce ne motiveaza sa mergem mai departe cu misiunea care ne-am stabilit-o acum multa vreme.