junior

Sa faci curatenie alaturi de copii iti aduce mai multe beneficii decat crezi. Menajul nu va mai fi o lupta continua pentru tine, strangand jucarii si curatand pete de pe mobila, daca dai micutilor tai sansa de a-ti fi parteneri de nadejde in mentinerea unei case ordonate.

In plus, iti inveti prichindeii sa fie disciplinati, responsabili, atenti cu mediul inconjurator si mandri de contributia lor la bunastarea familiei.

Tine cont de :

Incepe devreme

Specialistii spun ca integrarea celui mic in procesul mentinerii ordinii acasa trebuie sa inceapa devreme, intr-o forma potrivita varstei lui. Odata ce iti inveti copilul de mic sa respecte nevoia de ordine si curatenie acasa, el va creste cu aceasta valoare si responsabilitate asumata.

Stabileste-ti asteptari realiste

Multi parinti isi pierd repede rabdarea cand copilul lor incearca sa dea o mana de ajutor la curatenie (privind-o, fireste, ca pe o joaca). Insa tocmai aceasta calitate te ajuta sa iti obisnuiesti micutul sa contribuie la menaj pe viitor.

Mentine controlul in teancul de jucarii

Curatenia se face intotdeauna mai rapid si mai usor, cand nu ai un munte de jucarii gata sa se prabuseasca. Solutia cea mai simpla este sa le depozitezi in cutii speciale si sa le sortezi periodic alaturi de copilul tau. Cand se aduna in exces, roaga-ti micutul sa se gandeasca la care vrea sa renunte, pentru a le dona unui centru de plasament si a face o bucurie altor copii defavorizati. Il vei invata primele principii atat despre ordine, cat si despre altruism.

Sursa: www.copilul.ro