De ce ar trebui sa investim in sanatatea emotionala a copiilor nostri

Copiii sunt afectati de starea emotionala a adultilor. Cu siguranta, cei mici nu vor putea avea rezultate excelente la scoala daca atmosfera de acasa este una tensionata. Nimeni nu poate invata la matematica daca parintii se cearta din cauza banilor.

Incearca sa ii construiesti obiceiuri sanatoase care sunt vitale pentru dezvoltarea armonioasa a copilului. Cu siguranta cel mic a fost afectat de toate aceste schimbari care au fost generate de pandemia cu COVID-19 iar asta inseamna ca tu trebuie sa ii creezi un mediu sigur.

De ce trebuie sa te preocupe sanatatea emotionala a copilului tau?

Iti poti modela copilul daca ii acorzi atentie

Copiii pot fi foarte usor modelati daca primesc atentia de care au nevoie. Fa-ti timp pentru el, comunica cu cel mic si vei vedea cum acesta va deveni mai bun si mai sociabil.

Daca un parinte are un comportament toxic atunci cel mic are sanse sa aiba un stil de viata daunator.

Starile emotionale sunt preluate de copil

Orice ton ridicat sau strigat poate afecta copilul din punct de vedere emotional. In mintea acestuia se produce o imensa confuzie deoarece parintele care ar trebui sa il apere si sa il protejeze il supune agresivitatii. Un asemenea copil poate creste crezand ca agresivitatea este buna si nu se va teme sa o foloseasca ori de cate ori va avea ocazia.

Invata copilul sa comunice si nu il invata jocuri violente

Comunicarea este cheia catre o dezvoltare armonioasa. Cel mic trebuie sa invete ca orice conflict se poate rezolva prin comunicare si ca nu trebuie sa foloseasca violenta pentru a obtine ceea ce vrea. Comunica in permanenta cu cel mic si lasa-l sa iti dezvaluie ce relatii are la scoala si ce tipuri de prietenii are. Nu trebuie sa iti controlezi copilul, fii doar prezent in viata lui.

Cu cat comunici mai mult cu copilul tau cu atat acesta va fi mai deschis si va discuta cu tine tot ce il framanta. Daca in schimb nu gaseste la tine intelegere atunci este foarte posibil sa te minta si sa inceapa sa iti ascunda tot mai multe lucruri.

Copilul nu are nevoie de multe lucruri pentru a fi fericit

Un copil poate fi fericit daca parintii lui petrec timp cu el. Poti incerca sa compensezi lipsa ta cu cadouri sau cu bani dar acesta nu va creste fericit si implinit. Un copil care nu are parte de timp din partea parintilor lui va deveni posesiv si nu va dori sa imparta din lucrurile sale.

Un copil are nevoie de afectiune pentru a deveni un adult bun si responsabil. Ca parinte trebuie sa ii intelegi aceste nevoi specifice varstei si sa te asiguri ca toate ii sunt indeplinite. Cu siguranta prezenta ta in viata lui este un factor important in dezvoltarea sa. Pentru a avea parte de un copil echilibrat, calm si sincer trebuie sa stii ce ai de facut.

Alimentatia copiilor este de asemenea importanta atunci cand vine vorba de dezvoltarea copiilor prin urmare trebuie sa fi atent la ce mananca cel mic.

Sanatatea emotionala a copiilor este importanta si tu ca parinte trebuie sa te ingrijesti de ea.