De ce vor copiii sa manance preparate procesate

Oare de ce exista copii care isi doresc sa consume preparate procesate?

Ei bine, raspunsul la aceasta intrebare este ca inca de la varste fragede avem setate anumite preferinte.

Din acest motiv subiectul “alimentatie” este destul de sensibil pentru parinti. Acestia isi doresc ca toti copiii lor sa manance mancare sanatoasa, pe cand cei mici vor tot mai des sa consume preparate procesate.

Care sunt motivele pentru care copiii vor sa mance alimente procesate?

Se simt plini de energie

Din punct de vedere biologic copiii privesc mancarea ca pe o recompensa. Ori de cate ori se hranesc, acestia se simt plini de energie si pot da tot ce este mai bun din ei. Atunci cand mananca, organismul secreta dopamina care duce la o stare euforica iar copiii adora aceasta senzatie.

Creierul copilului cauta preparate care sa ii asigure senzatia aceea de fericire si de energie. Marile companii “junk food” cunosc toate aceste detalii si profita de aceasta sensibilitate a copiiilor. Din acest motiv si preparatele lor contin cantitati mari de zahar astfel incat cei mici sa adore toate acele produse.

Sunt usor de influentat

Copiii sunt foarte usor de influentat. Este indeajuns sa observe o reclama la televizor si vor vrea sa incerce produsul. In marile centre comerciale, la cinema dar si la radio vor auzi si vor vedea fel de fel de reclame care ii vor atrage.

Chiar daca te gandesti sa limitezi accesul copilului la televizior, acesta poate fi usor influentat de alti copii. Este foarte dificil sa convingi un copil sa nu manance un anumit produs doar pentru ca nu este sanatos. Mai ales daca acel produs apare peste tot in fata lui.

Parintii consuma la randul lor alimente procesate

Daca un copil isi vede parintii ca mananca alimente procesate atunci isi va dori si el sa incerce aceste preparate. Tu esti un model pentru cel mic si trebuie sa stii cum sa te porti in preajma lui. Nu ii poti impune copilului sa nu manance un anumit preparat atat timp cat tu faci asta.

Copiii urmeaza exemplul parintilor si daca vrei ca acesta sa manance sanatos atunci va trebui sa incepi si tu sa mananci sanatos. Nu uita… esti un model pentru copilul tau si acesta va face exact ceea ce faci.

Copiii prefera sa manance preparate procesate dintr-o multime de motive. Tu, ca parinte trebuie sa ii asiguri o alimentatie sanatoasa si consistenta. Daca vezi ca acesta refuza sa manance poti veni cu fel de fel de idei distractive care sa il determine sa manance mai sanatos. Ii poti pregati in casa anumite preparate pe care stii ca le adora sau poti sa ii aranjezi mancarea mai frumos pe farfurie astfel incat sa fie atras de tot ceea ce vede.

Parintii au un rol important in viata celor mici. Atunci cand stii cum sa il determini sa faca alegeri bune, copilul tau va avea numai de castigat.

Serviciile noastre de catering pentru gradinite si scoli sunt axate in mod special pe ingrediente de calitate, multe dintre acestea fiind produse in ferma si livada proprie.

Vrei ca si copilul tau sa mamance sanatos? Intreaba la gradinita sau la scoala despre serviciile de catering Sante Junior.