Depozitarea corecta a alimentelor in congelator

Congelatorul este un spatiu foarte util in care iti poti depozita cu usurinta toate alimentele pe care le-ai cumparat de la magazin cu scopul de a le utiliza ulterior la pregatirea a diferite mancaruri gustoase si sanatoase atat pentru cei mici cat si pentru restul familiei.

Cu toate acestea, congelatorul poate deveni foarte usor un spatiu dezordonat.

Tinand cont de asta, dorim sa-ti oferim cateva sfaturi despre modul in care iti poti organiza alimentele in congelator.

Iata cum trebuie sa depozitezi alimentele in congelator

Verifica temperatura

Asigura-te ca temperatura este una optima pentru ca alimentele pe care le-ai depozitat in congelator sa inghete si sa ramana intr-o stare perfecta.

Curata congelatorul

Curata congelatorul inainte de a depozita anumite alimente. Fa o mica verificare a congelatorului si fa ordine printre alimentele pe care le ai deja depozitate. Astfel, te vei asigura ca alimentele sunt protejate o perioada mai indelungata.

Eticheteaza alimentele

Alimentele pe care le congelezi le poti pune intr-o punga etichetata cu numele produsului si data congelarii. Cu siguranta ajungi sa pastrezi produsele in congelator o perioada destul de lunga de timp, prin urmare daca le etichetezi iti va fi mult mai usor sa verifici daca acestea se incadreaza in termen si daca le poti consuma cu incredere.

Grupeaza alimentele in functie de tip

Este recomandat ca in congelator sa ai un sertar pentru carne, unul pentru fructe si unul pentru legume. Alte produse precum semipreparatele se pot depozita toate intr-un singur sertar. Incearca sa pastrezi totul cat mai bine organizat astfel incat sa gasesti ceea ce ai nevoie cu cat mai mare usurinta.

Foloseste pungi pentru congelat

Nu iti depozita carnea in congelator asa cum o cumperi de la carmangerie! O poti depozita intr-o punga speciala de congelat astfel incat sa nu ocupe foarte mult spatiu. Estetica produselor pe care le congelezi va fi mult mai buna daca stii cum sa te organizezi.

Foloseste recipiente pentru organizare

Recipientele pentru organizare sunt ideale intr-un congelator. Asigura-te ca recipientele pentru  congelat au dimensiunea potrivita si ca sunt fabricate din materiale de calitate, care rezista la inghet.

Portioneaza alimentele care urmeaza sa le congelezi

Atunci cand congelezi anumite produse este recomandat sa le portionezi astfel incat sa le poti dezgheta cu usurinta atunci cand vrei sa pregatesti un anumit preparat. Astfel iti va fi mult mai usor deoarece vei decongela doar cantitatea de care ai nevoie atunci cand vrei sa gatesti.

Modul in care aranjezi alimentele conteaza

Modul in care aranjezi alimentele in congelator chiar conteaza. Pune produsele in pungi speciale pe care sa le poti aranja mult mai usor. Iar ordinea este de asemenea foarte importanta deoarece iti va permite sa depozitezi mai multe produse.