Echilibrarea vietii digitale la copii

Tehnologia este foarte importanta si nu este nimic rau ca cel mic sa fie la curent cu ultimele tendinte. Cu toate astea, nu este ideal ca cel mic sa petreaca prea mult timp in fata laptopului sau a televizorului. Este recomandat sa ii faci copilului tau un program care sa il ajute sa aiba parte de o viata echilibrata.

Cum poti aduce un echilibru in viata copilului tau?

Ei bine, acorda atentie celor ce urmeaza:

Somnul este foarte important

Este foarte important pentru copii sa aiba un somn profund pe timpul noptii. Nu le lasa la indemana telefonul sau laptopul. Acestia ar trebui sa inteleaga cat de important este somnul si sa il trateze ca atare. Nu in ultimul rand, trebuie creat si un mediu cat mai propice pentru somn.

Timpul petrecut impreuna

Conexiunile cu familia sunt foarte importante. Trebuie sa iti faci timp pentru cel mic si sa discutati in fiecare zi. Puteti chiar sa va faceti o rutina si timp de 2 ore pe zi sa stati impreuna sa discutati sau sa intreprindeti orice alta activitate care sa va aduca relaxare si buna dispozitie.

Chiar daca tehnologia este importanta nu trebuie sa uitam ca discutiile fata in fata sunt esentiale. Cel mic trebuie sa invete mai intai de toate sa relationeze cu oamenii din jur.

Activitatile care ii dezvolta mintea

Activitatile care iti vor ajuta copilul sa se dezvolte sunt foarte importante. Jocurile care ii vor stimula imaginatia sunt importante pentru cel mic de la o varsta frageda. Nu este recomandat sa petreaca tot timpul pe care il are liber in fata laptopului. Daca vrei ca acesta sa aiba o viata echilibrata atunci ii poti face un program unde sa fie alocata si o perioada scurta pentru activitati de natura digitala.

Mesele in familie

Mesele in familie sunt foarte importante, deoarece in acest timp puteti sa socializati si sa stati impreuna. Faptul ca stati la masa ca o familie si ca socializati este foarte important. Astfel, copilul tau se poate concentra pe ceea ce este cu adevarat important, si anume sa discutati si sa petreceti cat mai mult timp impreuna. Statul la masa alaturi de cei dragi iti va ajuta copilul sa isi dezvolte tabieturi sanatoase si echilibrate.

Exista anumite perioade in care cel mic trebuie va avea de rezolvat anumite sarcini in care trebuie sa dea dovada de atentie si de determinare. Ca sa le poata indeplini cu succes copilul trebuie sa stie cum sa se concentreze si cum sa gaseasca solutii.

Rolul tau in viata copilului este foarte important. Ca si parinte esti cel mai in masura sa iti ajuti copilul sa isi elaboreze un program care sa il ajute sa aiba o viata echilibrata. Tehnologia este foarte importanta deoarece ne inconjoara dar la fel ca in orice situatie, putina moderatie si disciplina nu strica.

Statul prea mult in fata laptopului sau pe telefon nu ii va face bine pe termen lung!