desene animate

Mulţi părinţi se plâng de faptul ca desenele animate care sunt difuzate zilnic de posturile pentru copii sunt mult prea violente şi nu reprezintă un exemplu pozitiv pentru micuţii telespectatori. Soluţia? Recurge la filmele consacrate, care aduc în prim plan povesti pline de farmec. Pe lângă faptul că îi vor îmbogăţi copilului tău imaginaţia şi îi vor înfrumuseţa copilăria, aceste pelicule îi vor oferi şi adevărate lecţii de viaţă.

● Mica Sirenă
Ariel este fata cea mică a Regelui Mării, o sirenă veselă şi frumoasă, al cărei glas farmeca pe oricine. Din dragoste pentru un prinţ din lumea oamenilor, Ariel decide să renunţe la viaţa să subacvatica şi să devină un simplu muritor.

● Povestea clasică a prinţesei care, blestemată fiind să doarmă un somn nesfârşit, nu poate fi salvată decât de sărutul cuiva care o iubeşte cu adevărat.
Alesul frumoasei este nevoit să lupte împotriva forţelor malefice care o ţin pe prinţesa sub vraja şi să ajungă în castel, unde să desfacă blestemul.
● Cenuşăreasa
Povestea are ca personaj principal o tânără orfană, exploatată de mamă vitregă şi fetele acesteia. Deşi este bună şi iubitoare cu cei din jur, Cenuşăreasa duce o viaţă de sclava în propria casă.
Salvarea vine atât de la prietenii săi – animalele şi păsările de care are zilnic grijă – cât şi de la o zână bună.
● Doamna şi vagabondul
Povestea de dragoste dintre doi căţei ce provin din două clase diferite: ea este o adevărată doamnă, stilată şi bine îngrijită. El e un vagabond, un câine glumeţ şi inimos, dar fără pedigree şi pretenţii.
Sursa: www.copilul.ro