fursecuri-Mickey-Mouse

Ingrediente fursecuri

300 de grame de făină
200 de grame de unt
75 de grame de zahăr
1 gălbenuş de ou
Un praf de sare
1 fiolă cu aromă de vanilie/o jumătate de linguriţă de vanilie naturală
Colorant natural roşu (se găseşte la magazinele naturale)
100 de grame de stafide glazurate de culoare albă

Cum se prepară fursecurile

Untul tăiat cubuleţe se amestecă cu făina, zahărul şi gălbenuşul de ou, adăugând la final sarea şi vanilia. Mai puteţi presăra puţină făină dacă vi se pare că aluatul este prea lipicios, până când aveţi la final o cocă destul de elastică, ce se poate modela cu sucitorul. Cu mâinile acoperite în mănuşi de unică folosinţă, amestecaţi substanţa colorantă roşie în aluatul de fursecuri şi, pentru că aceasta este o activitate amuzantă pentru copii, solicitaţi-i ajutorul micuţului vostru la frământat. Împachetaţi aluatul într-o bucată de hârtie de copt şi lăsaţi-l 30 de minute la frigider.

După jumătatea de oră, scoateţi aluatul, acoperiţi cu hârtie pergamentată tava în care veţi pune desertul şi pe blatul de lucru pe care aţi presărat făină rulaţi aluatul cu sucitorul până devine subţire. Faceţi mici pantaloni-fursecuri cu ajutorul formei din metal sau cu ajutorul unui şablon realizat din hârtie, urmând să decupaţi aluatul încet cu ajutorul unui cuţit. Adăugaţi două stafide cu înveliş de iaurt în partea de sus a fiecărui fursec. Nu apăsaţi prea tare, ci doar cât să se înfigă în fursec.

Puneţi fursecurile în tava de copt şi introduceţi tava în cuptorul în prealabil încălzit la 175 de grade. Când sunt gata, scoateţi tava din cuptor şi aşteptaţi să se răcească fursecurile.

Sursa: totuldespremame.ro