Ghid nutritional pentru cei mici
Nutritia trebuie sa fie in topul prioritatilor atunci cand copilul tau este in crestere. Laptele matern este un produs perfect pentru nou-nascuti, dar incepand cu varsta de 6 – 8 luni bebelusul trebuie sa primeasca si mancare diversificata, aceasta fiind etapa in care cel mic va invata sa manance singur si va intra in contact cu alimente noi care au diferite arome.
In randurile ce urmeaza vei regasi un mic ghid nutritional pentru cei mici, astfel incat sa aiba parte de o dezvoltare armonioasa:

Care este cantitatea de mancare perfecta pentru cel mic?

Cantitatea de mancare pentru un copil depinde de varsta acestuia, de greutatea si de nivelul sau de energie.
Ofera-i copilului tau alimente sanatoase! Chiar daca acesta le refuza la inceput tu trebuie sa continui sa incerci sa ii dai aceste alimente deoarece sunt singurele care ii pot asigura o dezvoltare normala si sanatoasa. Stati linistiti, pana la urma se va obisnui cu ele.

Asigura-i copilului o dieta bogata in substante hranitoare

Proteine – poti alege carnea slaba de vita, carnea de pui, ouale sau produsele din soia.
Fructe – ii poti oferi celui mic fructe ori de cate ori se iveste o ocazie. Incearca sa le eviti pe cele congelate sau pe cele uscate. Fructele uscate consumate in exces pot contribui foarte mult la cresterea in greutate.
Legume – legumele sunt alimente foarte importante pe care trebuie sa le incluzi in dieta unui copil. Pe cat posibil sa ii oferi copilului legume proaspete, de sezon. Cu cat va consuma mai multe legume cu atat va fi mai sanatos si mai energic.
Cereale – introdu in dieta copilului tau cereale integrale precum: fulgi de ovaz, fulgi de mei, quinoa, orez brun sau salbatic.
Lactate – il poti invata pe cel mic sa manance si sa bea produse lactate degresate sau cu un continut scazut de grasimi, asa cum ar fi: laptele de capra sau branza ecologica fara sare.
Incearca sa eviti consumul de zaharuri adaugate – zaharul din fructe si lapte nu face parte din categoria zaharurilor adaugate, este recomandat in schimb, sa eviti zaharul sub toate formele sale.

Lasa-l pe cel mic sa se joace cu mancarea

Uneori este mai bine ca cel mic sa se joace cu mancarea pentru ca aceasta sa devina mai atractiva. Poti sa ii inmoi copilului tau felii de mere si de pere in iaurt simplu, ii mai poti inmuia copilului tau morcov, telina sau baghete de ardei gras in hummus. Un alt preparat interesant pentru cel mic sunt feliile de tofu la gratar (aici se recomanda gratarul electric, fara fum provenit din lemn) pe care le poti inmuia in supa.
La Sante Junior luptam pentru o dezvoltare armonioasa a copiilor! De aceea preparatele noastre alaturi de serviciile de catering pentru gradinite si scoli sunt orientate catre un stil de viata cat mai sanatos.