Ingrediente
1 dovleac plăcintar de 400g, decojit și tăiat în cuburi cu latura de 2cm
3 căței de usturoi, nedecojiți
2 linguri ulei de măsline
3 linguri de tahini (pastă de susan)
1 lingură de harissa, plus extra pentru servit
400g de năut din conservă
Mod de preparare
1. Încinge cuptorul la 200ºC/gaz 6. Pune dovleacul și usturoiul într-o tavă, asezonează-le și toarnă 100ml de apă. Acoperă tava cu folie de alumniu și dă-o la cuptor 45 de minute, până când se înmoaie dovleacul. Lasă deoparte, până se răcește.
2. Pune dovleacul și zeama lăsată în tavă într-un robot de bucătărie, adaugă cățeii de usturoi scoși din coajă și ingredientele rămase. Mixează până obții o pastă omogenă.
3. Răstoarnă humusul într-un castron și stropește-l cu harissa înainte de servire.
4. V.N. per porție: 155 kilocalorii, 4g proteine, 13g carbohidrați, 9g grăsimi, 1g grăsimi saturate, 3g fibre, 3g zahăr, 0,4g sare
Sursa: goodfood.ro