Importanta parintilor in educatia copiilor

Implicarea parintilor in educatia copiilor are un rol cat se poate de important. Foarte multe studii realizate de-a lungul timpului au demonstrat ca prin implicarea parintilor in educatia copiilor, acestia pot dobandi rezultate academice mult mai bune. Pe langa asta, cei mici mai pot da dovada de un comportament adecvat, mai bun si bineinteles un psihic puternic.

De ce este important sa te implici ca si parinte in educatia copilului?

Sansele copilului de a creste si de a se dezvolta vor fi mai mari daca tu te vei implica in procesul de educatie. Parintii au o influenta foarte mare in reusitele copilului si asupra atitudinii sale. Din acest motiv este recomandat ca legatura sa fie cat se poate de stransa.

Cum te poti implica mai mult in educatia copilului?

Te poti implica in educatia copilului tau in diferite moduri. Poti incepe prin a-l insoti zilnic la scoala sau poti sa te prezinti la toate sedintele cu parintii astfel incat cel mic sa stie ca il sustii.

Ca sa te poti implica in educatia copilului trebuie sa ai un rol activ in viata lui. Comunicarea este in mod sigur un aspect esential, iti poti incuraja copilul sa aiba o atitudine pozitiva si curioasa la scoala dar si in comunitate. Il mai poti invata ce inseamna punctualitatea si respectarea unor obiceiuri sanatoase. Doar asa cel mic isi va putea insusi anumite calitati care in timp il vor ajuta sa se faca remarcat.

Activitatile extrascolare sunt foarte importante pentru dezvoltarea copilului. Il pot incuraja pe acesta sa isi urmeze hobby-urile dar si sa se implice in cateva activitati comunitare. Si nu il ultimul rand, poti discuta cu copilul despre viitor si despre ce isi doreste acesta. Cu siguranta are anumite vise iar tu ca parinte trebuie sa stii care sunt toate aceste vise si cum il poti sustine sa le indeplineasca.

Axeaza-te pe comunicare

Ca sa poti face diferenta in viata copilului tau trebuie sa comunici cu el foarte mult. O relatie pozitiva il va indemna pe cel mic sa discute tot mai multe cu tine. Ii poti arata prin comunicare ca il iubesti, ca il respecti si ca ii apreciezi parerile. Comunicarea este cheia catre o relatie stabila cu cel mic. Incearca sa folosesti cuvinte cat mai simple astfel incat copilul tau sa inteleaga foarte bine care este ideea. Fii deschis/a si sincer/a si vei vedea ca cel mic iti va urma exemplul.

Invatati impreuna

Cu siguranta nimeni nu iti poate spune care este cheia pentru a avea o relatie de succes cu copilul tau. Incearca sa petreci tot timpul pe care il ai liber alaturi de cel mic.

Ajuta-l la teme ca sa poata inelege ce inseamna munca in echipa. Incearca sa creezi un mediu distractiv in care copilul sa se simta in siguranta. Invatatul alaturi de tine nu trebuie sa fie o corvoada pentru cel mic, ci din contra ar trebui sa fie mult mai distractiv.

Prezenta parintilor in viata copiilor este importanta. Cu cat esti mai prezent/a cu atat cei mici vor avea sanse mai mari sa devina oameni buni din toate punctele de vedere.