copil independent
Pe masura ce anii trec, scolarul va experimenta o multime de schimbari. Se va maturiza din punct de vedere fizic, psihic, emotional, cognitiv si social, iar cat ai clipi, prichindelul tau care parca ieri mergea la gradinita, se va indrepta cu pasi repezi spre adolescenta.
Copilul la 6 ani
Micutul tau de sase ani va face in aceasta etapa a dezvoltarii sale cativa pasi importanti spre dobandirea independentei. Desi anxietatea de separare  inca ramane un simptom comun pentru copiii de aceasta varsta, ei vor deveni din ce in ce mai autonomi pe masura ce se vor acomoda cu noul mediu scolar.  Tine cont insa de faptul ca ritmul de dezvoltare si manifestare al abilitatilor poate varia de la un copil la altul. Pana la urma copiii, ca si noi adultii, au preferinte, experiente si capacitati diferite.
Copilul la 7 ani

La sapte ani, copilul tau va avea o mai buna capacitate de adaptare reusind astfel sa faca fata mai bine perioadelor de tranzitie si schimbarilor de moment. Abilitatile dezvoltate pe parcursul primului an de scoala, cum ar fi  dobandirea cunostintelor de baza ce tin de socotire, scriere si citire il ajuta pe cel mic sa isi creasca nivelul de incredere in sine oferindu-i totodata sentimentul de independenta. De acum incolo va putea lectura singur cartile preferate.
Nu va refuza imbratisarile si saruturile tale atunci cand sunteti acasa dar s-ar putea sa nu mai doreasca sa le primeasca in public, cand sunteti in vizita sau in fata scolii unde ar putea fi vazut de colegi. Desi va dori sa duca singur la bun sfarsit sarcini dificile pentru el, cum ar fi un proiect de la scoala sau  mici treburi casnice, nu va ezita sa-ti ceara ajutorul.
http://sfatulparintilor.ro/