Activitatile de interior de mai jos – sunt pentru copiii de toate varstele, de la prescolari la copii in scoala primara, gimnaziu si chiar liceu.
Cum se joaca?
Tot ce aveti nevoie pentru aceasta activitate distractiva este o farfurie mica, un pai de baut, detergent lichid de spalat vase şi apa de la robinet. Cu grija turnati 2 picaturi de detergent in farfurie apoi putina apa (lasati apa sa curga peste detergent pentru a se forma cateva spume)!
Asezati apoi farfuria pe o suprafata plana, solida, cum ar fi masa din bucatarie. Pentru a creea bulele, suflati uşor şi Incet In apa cu detergent, dar nu prea repede, pentru ca nu va functiona! Lent si constant! Dupa ce ii aratati copilului cum se procedeaza, lasati-l sa incerce insa aveti grija sa nu inspire aerul in loc sa il expire!

Nimereste cuvantul

Cum se joaca?
In functie de numarul de jucatori, poate doriti sa impartiti copiii în echipe. Daca aveti mai mult de 3 sau 4 echipe veti avea nevoie de o multime de litere!
Alegeti o colectie de cuvinte, pe care credeti ca fiecare copil sau echipa va fi capabil sa le decodeze. Copiii mai mici vor avea nevoie cuvinte simple si mai putine la numar, iar cei mai mari vor putea face fata probabil, cu 5 sau 6 cuvinte mai lungi. Incercati sa dati o tema fiecarui grup de cuvinte.
De exemplu:
Pentru copii mici, animale de ferma – rata, pisica, câine si vaca. Pentru copii mai mari, animale de ferma – rata, pisica, caine, vaca, gasca si gaina. Pentru grupuri mixte de copii, inclusiv adulti, animale – antilopa, gasca, pui, girafa, leu. Fiecare jucator sau echipa primeste cate un teanc de litere, care vor forma cuvintele lor, precum si un indiciu referindu-se la grup (“toate acestea le veti gasi la ferma”) sau la un singur cuvânt (“are doua stomacuri”). Primul jucator sau echipa care decodeaza toate cuvintele, castiga. Acest joc poate deveni destul de captivant! Odata ce copiii inteleg cum se joaca, ei isi pot seta mereu alte provocari.
Sursa: www.desprecopii.com