Homemade cake with pears and chocolate 
Ingrediente
1 ceasca de stafide
2 cani de faina
3 oua
1 1/2 cani zahar
1 lingurita extract de vanilie
250 ml ulei
1 lingurita sare
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita cuisoare
3 pere, curatate si taiate cubulete
1 cana de nuci usor sfaramitate
Mod de preparare
Bate ouale cu zaharul cu mixerul, pana devin pufoase. Adauga treptat extractul de vanilie si uleiul, in timp ce mixerul este pornit. Separat, pune o lingura de faina peste stafidele din ceasca si amesteca-le bine cu ea.
Este un truc ce va impiedica fructele sa pice la fundul formei, in timpul coacerii. Separat, amesteca ingredientele uscate, in alt bol: faina, sarea, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si cuisoarele. Toarna-le apoi treptat in compozitia de ou si incorporeaza-le cu o lingura de lemn. Adauga perele, nucile si stafidele si amesteca-le usor in aluat.
Unge o tava de prajituri (fie de chec, fie dreptunghiulara) cu ulei si toarna compozitia in ea. Baga prajitura la cuptor, 45-60 de minute, la 177 de grade Celsius.
 
Sursa: www.copilul.ro