DSC_2048INGREDIENTE

  • Pt blatul de cacao:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei+ 2 linguri de apa
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de migdale
  • esenta de rom
  • Pt sirop:
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar brun
  • esenta de migdale+rom
  • Pt crema:
  • 2 cutii crema mascarpone
  • 300 ml smantana
  • 3 linguri miere de albine
  • 1 plic gelatina
  • capsuni
  • afine
  • Pt glazura de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml smantana
  • 50 g unt

Am pregatit un blat pandispan cu cacao:

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, dupa care am adaugat uleiul, apa, cele 3 linguri de cacao, esentele si faina(plus praful de copt).

Albusurile le-am batut spuma si le-am incorporat usor in crema.

 Am pregatit o tava de 30/40 cm: am uns-o cu unt si am tapetat-o cu hartie de copt. Am turnat compozitia in ea si am pus tava in cuptor pana s-a copt blatul.

Crema am preparat-o foarte usor, de asemenea: am pus intai gelatina la inmuiat in apa. Am mixat mascarpone cu smantana si mierea de albine, am adaugat gelatina, iar la final fructele.

Dupa ce blatul s-a racit, l-am insiropat si am intins peste el crema. L-am pus in frigider peste noapte.

Glazura de ciocolata am pregatit-o a doua zi, de dimineata: am pus smantana intr-un vas pe foc, am adaugat ciocolata rupta in bucati si am amestecat pana s-a topit ciocolata. Am adaugat si un cub de unt si l-am incorporat in crema.

Am scos prajitura pe un platou, am taiat cuburi pe care le-am distantat si am turnat glazura cu o lingura, formand dungi de ciocolata pe suprafata alba a prajiturii.

Sursa: bucataras.ro