INGREDIENTE
- Pt blatul de cacao:
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 3 linguri de ulei+ 2 linguri de apa
- 3 linguri cacao
- 5 linguri de faina
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de migdale
- esenta de rom
- Pt sirop:
- 100 ml apa
- 2 linguri zahar brun
- esenta de migdale+rom
- Pt crema:
- 2 cutii crema mascarpone
- 300 ml smantana
- 3 linguri miere de albine
- 1 plic gelatina
- capsuni
- afine
- Pt glazura de ciocolata:
- 200 g ciocolata cu lapte
- 200 ml smantana
- 50 g unt
Am pregatit un blat pandispan cu cacao:
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, dupa care am adaugat uleiul, apa, cele 3 linguri de cacao, esentele si faina(plus praful de copt).
Albusurile le-am batut spuma si le-am incorporat usor in crema.
Am pregatit o tava de 30/40 cm: am uns-o cu unt si am tapetat-o cu hartie de copt. Am turnat compozitia in ea si am pus tava in cuptor pana s-a copt blatul.
Crema am preparat-o foarte usor, de asemenea: am pus intai gelatina la inmuiat in apa. Am mixat mascarpone cu smantana si mierea de albine, am adaugat gelatina, iar la final fructele.
Dupa ce blatul s-a racit, l-am insiropat si am intins peste el crema. L-am pus in frigider peste noapte.
Glazura de ciocolata am pregatit-o a doua zi, de dimineata: am pus smantana intr-un vas pe foc, am adaugat ciocolata rupta in bucati si am amestecat pana s-a topit ciocolata. Am adaugat si un cub de unt si l-am incorporat in crema.
Am scos prajitura pe un platou, am taiat cuburi pe care le-am distantat si am turnat glazura cu o lingura, formand dungi de ciocolata pe suprafata alba a prajiturii.
Sursa: bucataras.ro