Cu siguranta ai auzit ca probioticele sunt importante pentru o digestie mai buna si pentru o functionare perfecta a organismului.
Studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat ca probioticele sunt importante pentru sanatatea adultilor si mai ales a copiilor.
Citeste randurile urmatoare si descopera mai multe informatii importante despre probiotice!
Care sunt efectele probioticelor?
Probioticele se pot introduce cu incredere in dieta zilnica a copiilor. Acestea pot preveni sau ameliora anumite afectiuni precum: colici in cazul bebelusilor, probleme digestive, diaree, constipatie, reactii alergice, eczeme, febra, raceala, anumite infectii, astm sau boli autoimune.
Sunt probioticele sigure pentru copii?
Daca vrei sa ai siguranta inainte de a-i administra copilului tau probiotice este recomandat sa discuti cu medicul pediatru care iti va putea spune exact ceea ce trebuie sa faci.
In cazul in care copilul tau are probleme alergice sau digestive, probioticele il vor putea ajuta sa faca fata mai usor acestor afectiuni.
Probioticele in cazul diareei
Bebelusul poate avea colici daca nu exista un echilibru corect al bacteriilor intestinale. Probioticele se pot utiliza cu incredere in cazul copiilor deoarece pot trata si preveni problemele digestive.
Probioticele pot reduce riscul de diaree cauzata de anumite bacterii, drept urmare, le poti introduce cu incredere in dieta celor mici.
Probioticele in cazul colicilor
Probioticele reprezinta un tratament de succes in cazul colicilor. Acestea pot ajuta foarte mult in ameliorarea problemelor cauzate de colici.
Probioticele in cazurile de constipatie
Constipatia poate fi o problema de domeniul trecutului daca alegi sa ii oferi copilului tau un tratament cu probiotice. Inca de la prima administrare, probioticele vor ajuta la cresterea frecventei scaunului si pot contribui la obtinerea unei stari de bine.
Probioticele si sistemul imunitar
Probioticele iti pot ajuta copilul sa aiba parte de un sistem imunitar mai bun. Aproximativ 80% din celulele sistemului imunitar se gasesc la nivel intestinal si trebuie sa iti ajuti copilul sa le tina sub control. Poti evita problemele pe care le poate avea sistemul imunitar a copilului atata vreme cat folosesti probioticele recomandate de medicul pediatru.
Cum poti alege un probiotic bun?
Ca sa poti pune la dispozitia copilului cele mai bune probiotice trebuie sa acorzi atentie urmatoarelor detalii:
- probioticele procurate trebuie sa fie de la o companie cu reputatie buna si cu experienta in acest domeniu;
- sa contina peste 1 miliard de CFU de bacterii pe gram;
- sa contina tulpini care sa nu fi fost supuse altor teste clinice;
- nu in ultimul rand, sa contina bifidobacterii si prebiotice care sa potenteze efectul probioticelor;
Alte avantaje al probioticelor pentru copii
Un alt mare avantaj al probioticelor este ca ajuta foarte mult la dezvoltarea copilului in greutate si in inaltime. Probioticele se pot folosi cu incredere in cazul copiilor subnutriti dar si in cazul celor sanatosi.
Probioticele sunt implicate in foarte multe procese din organism, prin urmare sunt recomandate copiilor fara nici un fel de probleme.
Tine minte! Nu lua probiotice dupa ureche! Urmeaza sfatul medicului pediatru!