Relatia dintre COVID 19 si starea de anxietate la copii

Din momentul in care COVID 19 a intrat in viata noastra am devenit mai agitati si mai distanti unii fata de ceilalti. Faptul ca cei mici fac scoala online si ca nu se mai pot juca cu alti copii poate atrage dupa sine o stare de anxietate.

Situatia din prezent este foarte dificila si din acest motiv copiii se vor transforma treptat in niste adolescenti tematori si anxiosi.

Iata ce trebuie sa stii despre anxietate si cum iti poate afecta copilul:

Nu exista tratament pentru anxietate

Inainte de toate trebuie sa stii ca nu exista tratament pentru anxietate. Cu toate astea anxietatea este tot mai prezenta in familiile noastre. In plus, copiii sunt predispusi la anxietate. Daca parintii sunt anxiosi atunci si copiii au sanse mari de a dezvolta aceasta stare.

Din pacate, nu exista tratament impotriva anxietatii asa ca cel mic va trebui sa invete cum sa se descurce in aceste situatii. Tu ca parinte il poti ajuta sa faca fata mai usor anxietatii.

Impactul anxietatii poate fi minimalizat

Anxietatea poate fi prezenta in permanenta in viata copilului tau si ii poate afecta viata mai mult decat crezi. O activitate simpla precum invatatul de acasa ii poate provoca celui mic anxietate.

Este recomandat sa iti ajuti copilul sa faca fata acestei perioade si sa fi alaturi de el cat mai mult posibil. Poti sa il inveti pe cel mic tehnici de relaxare sau cum sa respire atunci cand se simte agitat.

Ii poti consolida celui mic rezistenta impotriva anxietatii

Ca sa il poti ajuta pe cel mic sa isi invinga anxietatea trebuie mai intai de toate sa il ajuti sa aiba parte de activitati cat mai sanatoase. Poti sa il ajuti sa adopte o viata sanatoasa, sa faca sport, sa incerce fel de fel de jocuri care sa ii stimuleze mintea si care sa il faca sa aiba mai multa incredere in el.

Somnul are si el un rol esential. In plus, o dieta echilibrata insotita de exercitii fizice regulate il vor ajuta pe cel mic sa aiba mai multa incredere in el. Timpul petrecut in natura este si el foarte important.

Cum il poti ajuta pe cel mic sa lupte impotriva anxietatii?

Covid-19 este prezent in viata noastra si tu trebuie sa stii cum sa ii oferi copilului tau tot suportul de care are nevoie pentru a face fata mai usor la tot ce urmeaza. Arata-i celui mic ca ai incredere in el si ca va reusi sa isi invinga anxietatea. Este foarte important pentru el sa te simta alaturi si in acelasi timp sa se simta in siguranta.

Ca si parinte ai un rol foarte important in viata copilului. Trebuie sa il incurajezi pe cel mic sa faca fata tuturor situatiilor prin care poate trece. Cu cat esti mai mult alaturi de el si cu cat ii oferi mai multa sustinere cu atat acesta va putea trece mai usor peste situatiile care atrag stare de anxietate, printre acestea numarandu-se inclusiv situatia provocata de pandemia cu Covid-19.