Semne ca micutul tau este alergic la unele preparate
Crezi ca micutul tau este alergic la unele preparate?
Atunci trebuie sa citesti acest articol. Laptele, ouale, alunele sau pestele sunt cateva dintre produsele care pot provoca alergii.
Alergiile pot cauza reactii serioase, uneori fiind chiar mortale. Din acest motiv trebuie sa recunosti o reactie alergica si sa stii ce trebuie sa faci intr-o asemenea situatie.

Care sunt semnele si simptomele unei alergii

Daca cel mic este alergic la anumite produse corpul poate reactiona intr-un mod dureros. Atunci cand cel mic este alergic organismul acestuia reactioneaza exagerat la anumite proteine dintr-un aliment si elibereaza substante chimice care poarta denumirea de histamine.
Alergiile alimentare sunt cel mai des intalnite la sugari si la copii mici, dar pot aparea la orice varsta. Se poate dezvolta o alergie chiar si la alimentele pe care le-ai consumat de ani de zile fara probleme.
Alergiile ii pot afecta copilului tau pielea, sistemul respirator sau sistemul cardiovascular.
Simptomele care pot aparea atunci cand cel mic sufera de o alergie: probleme respiratorii, stranut, durere de burta, diaree, voma, ochi rosii sau inflamati, durere in gat, respiratie rapida, inflamatia buzelor, tuse, greata sau oboseala.
De cele mai multe ori oamenii confunda alergiile cu intoleranta la anumite alimente deoarece au simptome similare. Prin urmare, trebuie sa stii ca intoleranta la anumite alimente include indigestie, dureri se cap sau nervozitate. Intoleranta nu afecteaza sistemul imunitar, aceasta apare atunci cand un copil nu poate digera o substanta precum lactoza si de cele mai multe ori nu este periculoasa.

Alimente care pot provoca alergie

Un copil poate fi alergic la alimente precum: lapte, oua, soia, alune, nuci, peste si fructe de mare.
Ca sa afli daca cel mic este sau nu alergic, se recomanda sa faceti anumite teste, cateva dintre acestea fiind: analiza urinei, analize de sange si bineinteles testele cutanate.

Ce se intampla atunci cand copilul tau este alergic la un aliment?

Alergia la anumite alimente difera de la un copil la altul. De aceea este foarte important sa identifici din timp alimentele la care cel mic poate fi alergic.
Alergiile pot afecta anumite parti ale corpului precum: pielea, tractul gastrointestinal, sistemul respirator si sistemul cardiovascular.

Care este tratamentul potrivit pentru o alergie la copii?

Atunci cand cel mic are o alergie la anumite preparate trebuie sa il ingrijesti corespunzator. Inainte de toate trebuie sa duci copilul la medic, acesta fiind cel mai in masura sa ii verifice starea de sanatate iar in urma unor analize sa ii prescrie un tratament medicamentos.
Dupa ce medicul stabileste care este tratamentul potrivit pentru copilul tau trebuie sa ai mare grija la alimentatie. In general, cele mai frecvente alergii la copii sunt cauzate de produsele din laptele de vaca si derviati, ou, soia, gluten din cereale si produsele care au la baza grau, cacao, arahide.
In bucataria Sante Junior incercam sa evitam pe cat posibil alimentele care pot provoca alergii si in acelasi timp sa utilizam ingrediente sanatoase.
Viziteaza site-ul nostru si descopera toate avantajele serviciilor noastre de catering pentru gradinite si scoli.