Sfaturi referitoare la invatamantul online

Noul an scolar venea de cele mai multe ori cu emotie si nerabdare din partea celor mici. Anul acesta in schimb au venit cu o serie de schimbari care din pacate influenteaza in mod negativ copiii. Acestia nu stiu la ce sa se astepte si devin anxiosi.

Parintii au de facut alegeri destul de dificile, cum ar fi intre a-si duce copiii la scoala sau a opta pentru scoala online.

Asadar, te invitam sa citesti o serie de sfaturi referitoare la invatamantul online:

Creeaza un spatiu destinat scolii online

Copiii sunt obisnuiti cu mersul la scoala si cu statul in banca. Fie ca le pui la dispozitie o intreaga camera sau ca le amenajezi frumos un birou trebuie sa le creezi un mediu care sa ii ajute sa invete mai usor. Cu putina disciplina cei mici vor reusi sa invete in parametri normali.

Cel mai bine este sa alegi un loc linistit, fara elemente care le-ar putea atrage atentia. Investeste intr-o pereche de ochelari cu protectie, avand in vedere ca cel mic va sta ore in sir in fata calculatorului.

Urmeaza un program atent stabilit

Pentru ca cel mic sa ce obisnuiasca cu noua modalitate de viata este recomandat sa ii faci un program. Incearca sa ii planifici timpul cat mai bine astfel incat sa aiba parte de ordine si de responsabilitate. Cu cat isi respecta mai bine programul cu atat acesta se va acomoda mai bine cu noul lui stil de invatat.

Familiarizeaza-te cu platformele online

Trebuie sa te familiarizezi cu platformele online pe care le acceseaza copilul tau pentru a intra in legatura cu profesorii. Poate ca cel mic are nevoie de ajutorul tau si nu ar strica sa stii ce implica acel program astfel incat sa il ajuti ori de cate ori are nevoie.

Incurajeaza-ti copilul sa isi creeze o agenda online

In momentul in care sta o zi intreaga in casa copilul poate deveni dezorganizat. Acesta poate uita cand are ore la scoala sau poate uita sa isi faca temele. Cel mai bine este sa il incurajezi sa isi tina o agenda online care sa il poata ajuta in cazul in care uita ce are de facut.

Concluzie

Scoala online este destul de solicitanta atat pentru tine cat si pentru cel mic. In momentul in care acesta petrece atat de mult timp in casa poate deveni destul de obositor. Va trebui sa stii cum sa ii faci un program care sa il tina ocupat. Acesta trebuie sa aiba parte si de activitati fizice, statul in casa prea mult timp si privitul la televizor pe termen lung nu ii vor face bine celui mic.

De asemenea si alimentatie este foarte importanta mai ales daca cel mic face mai putina miscare. Incearca sa-i pregatesti mese formate din preparate sanatoase care sa-i ofere toate vitaminele si nutrientii de care are nevoie.