Simplifica-ti viata de parinte cu 10 trucuri practice

Probabil ai văzut sute de „liste de trucuri” diferite. De  la „trucuri de viață” la „trucuri de curățenie”, toate aceste liste au un lucru comun – ne ajută să realizăm un anumit obiectiv într-un mod mai ușor, mai rapid și, de obicei, mai distractiv.

Acestea fiind spuse, dorim să îți prezentăm și noi o listă de sfaturi și trucuri care fac gătitul (și mâncatul) mai distractiv, mai rapid și mai ușor. Iată 10 practici utile în viața oricărui părinte. Poți implica și copiii în aceste activități, dacă sunt sigure și potrivite vârstei lor.

1. Pune suporturi la înghețata pe băț.

Dacă și tu te-ai săturat de mizeria pe care o fac copiii tăi când mănâncă înghețată, este timpul să aplici acest truc simplu. Prinde o foaie de copt de unică folosință pentru brioșe de bățul înghețatei și ridic-o pe băț până la conținut. Ea are rolul de a prinde picăturile scurse de înghețată și, astfel, nu mai ajung pe jos sau în alte locuri nedorite. Va fi de mare ajutor! Știm cât de mult iubesc cei mici să se miște atunci când mănâncă.

2. Stoarce inteligent sucul de lămâie.

Probabil știi și tu cât este de neplăcut sucul de la citrice în contact cu pielea iritată sau rănită. Dacă, însă, nu vrei să renunți la folosirea lui în prepararea prăjiturilor sau a limonadei pentru copii, noi îți oferim soluția. Poți stoarce lămâia cu cleștele de bucătărie! Este o idee utilă și rapidă. Ai grijă, totuși, ce clește folosești. Nu toate pot fi potrivite.

3. Taie ușor un mango.

Mango este fructul preferat de mulți dintre noi și, mai ales, de copii, fiind atât de dulce și aromat. Curățarea lui, pe de altă parte, nu este tocmai în preferințele părinților. De cele mai multe ori, se pierde o mulțime de suc și pulpă în procesul de curățare. De aceea, noi te învățăm „trucul pentru mango”.  Ai nevoie doar de fruct, un cuțit și un pahar. Tai mango pe jumătate, iei paharul și îl treci prin interiorul fructului cât mai aproape de coajă. Vei separa, astfel, coaja de pulpa care rămâne în pahar. Nu doar că este un truc rapid, dar faci și mai puțină mizerie.

4. Păstrează avocado fresh.

Poate ți se întâmplă frecvent să nu consumi un avocado întreg la o masă și atunci partea care rămâne ajunge să oxideze la scurt timp de la desfacere. Sfatul nostru este să păstrezi bucata rămasă de avocado cu sâmbure și să o pui în frigider într-o caserolă alături de o bucată de ceapă tăiată. Se va păstra ca nou. Poate că nu este cel mai plăcut truc, dar este eficient. Îți recomandăm să încerci.

5. Îndepărtează ușor codițele căpșunelor.

Pentru a evita să tai din căpșună și să arunci parte din pulpă, venim noi cu un truc simplu și distractiv. Ia un pai și introdu-l prin căpșună, din vârf până la coadă. El va împinge codița căpșunei și va rămâne doar fructul care se consumă. Acest truc este iubit de copii. Îi poți îndemna chiar pe ei să îl aplice. Se vor bucura să fie implicați în această activitate.

6. Păstrează merele tăiate fără să oxideze.

Cu siguranță, rămâi și tu cu bucăți de mere tăiate de la gustarea copiilor. De ce să le arunci, când poți să folosești un truc ușor pentru a nu oxida? Le poți stropi cu lămâie, dar aceasta le va schimba gustul. În schimb, noi îți propunem să le tăvălești prin scorțișoară. Nu doar că vor rămâne fresh, dar vor fi și foarte aromate. De asemenea, poți sa le depozitezi in congelator, acesta fiind un truc genial care te ajută sa pastrezi merele o perioada mai lunga de timp.

7. Distrați-vă pregătind clătite.

Dacă sunteți fani pancakes, venim cu o soluție pentru a vă bucura împreună cu cei mici de pregătirea lor. Le puteți pune în tigaie cu ajutorul unui recipient cu vârf. Mai exact, ai nevoie de o sticlă prin care să curgă aluatul. Îi poți lăsa pe cei mici să facă acest lucru fără teama că vor face multă mizerie. De asemenea, datorită recipientului care permite modelarea, copiii se pot distra realizând clătite sub formă de litere, cifre sau alte forme.

8. Taie pepenele mai distractiv.

Este mai interesant pentru cei mici să taie cu ajutorul unei cupe din felia de pepene pentru a obține bile. Tu nu trebuie decât să le dai felia de pepene, iar de restul se vor ocupa ei. Copiii mai mari pot pune chiar bilele pe frigărui pentru a păstra gustarea pentru mai târziu.

9. Taie ceapa fără lacrimi.

Acest truc este util mai ales bucătarilor începători care nu și-au obișnuit încă ochii cu tăiatul cepei. Îți recomandăm să pui ceapa în frigider înainte să o tai pentru o oră sau în congelator pentru câteva minute, dacă te grăbești. Apoi o poți tăia și vei observa că nu te va mai jena.  O poți tăia înainte să o pui în frigider în jumătate pentru rezultate mai sigure.

10. Investește într-o strecurătoare pentru conserve.

Atunci când vrei să scurgi lichidul din conservă, poate dificil să te folosești doar de capac sau poate fi neplăcut să murdărești o strecurătoare mare pentru o singură conservă. De aceea, îți recomandăm să achiziționezi și o strecurătoare mai mică. Îți va fi foarte utilă, mai ales dacă folosești conserve în prepararea meselor zilnice.

Cu cele 10 trucuri utile, sarcinile din bucătărie ale oricărui părinte vor devenim mai ușoare și mai plăcute. Iar partea frumoasă este că unele implică și ajutorul celor mici. Va fi, cu siguranță, o plăcere pentru copii să fie implicați în activități de adulți.